Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još dvije trojke ispred njih

Duncan, Parker i Ginobili za povijest: Izjednačili se s velikom trojkom Lakersa

Sjajni trojac NBA momčadi San Antonio Spursa, Tim Duncan, Tony Parker i Manu Ginobili, ušao je noćas u povijesne knjige američke i svjetske košarke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Antonio je u noći sa srijede na četvrtak ugostio Portland Trail Blazerse i slavio pobjedu 103-90, a nakon iste je ustanovljeno da su Duncan, Parker i Ginobili dosada zajedno zaigrali u 663 utakmice, te da su od istih slavili u čak 490!

Time su se izjednačili s trećom velikom trojkom svih vremena, Lakersovim Kareem Abdul-Jabbarom, Michaelom Cooperom i Magicom Johnsonom, koji su u razdoblju od 1979. do 1989. odigrali jednak broj utakmica i ostvarili isti broj pobjeda.

Ispred Duncana, Parkera i Ginobilija još su samo Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish (Boston), koji su u 729 utakmica na parketu slavili u njih 540, te Vinnie Johnson, Bill Laimbeer i Isiah Thomas (Detroit), koji su ostvarili isti broj pobjeda iz 711 utakmica. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider