Košarka
SPORTOVI
Košarka
I ne misle stati

Duncan-Ginobili-Parker postali treći najbolji NBA trio u povijesti

Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker postali su ovog tjedna treći najbolji NBA trio u povijesti najjače košarkaške lige na svijetu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na samom isteku ogleda, na asistenciju Ginobilija, Duncan je pogodio pobjednički šut protiv Atlante za 102-100 pobjedu svog San Antonija u noći s ponedjeljka na utorak.

Bila je to 469. zajednička pobjeda ovog sjajnog trojca čime su se popeli na vječnoj ljestvici sve do trećeg mjesta. Ispred njih su ostali još samo, na prvom mjestu, igrači Bostona (Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish) sa čak 540 zajedničkih pobjeda, te trolist iz Los Angeles Lakersa (Magic Johnson, Michael Cooper i Kareem Abdul-Jabbar) sa 490 pobjeda. Ovaj potonji trolist je itekako dohvatljiv za nositelje igre Spursa.

Podsjetimo da je Tim Duncan u San Antonio došao 1997. godine, te je s trenerom Greggom Popovichem osvojio četiri NBA krune. Jedan prsten manje imaju Tony Parker (došao u Spurse 2001. godine), te Manu Ginobili (od 2002.).

No, San Antonio je i dalje itekako konkurentan, pa je tako prošle sezone imao na pladnju Miami, ali je na kraju izgubio sjajnu finalnu seriju s 4-3. I ovu su sezonu Spursi dobro otvorili, imaju omjer 15-3 poslije osamnaest utakmica. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider