Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA zvijezda u Zagrebu

Rose oduševljen: 'Dražena nisam gledao, ali mi je Kukoč dao najbolji savjet'

Zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose stigao je u Zagreb.

Derrick Rose maneken je poznate sportske marke adidas. Trenutno je na turneji po Europi gdje promovira košarku. Ozljeda ligamenata koljena udaljila ga je s NBA parketa na više od godinu dana.

''Oduševljen sam dolaskom u Zagreb. Nisam znao da ovdje imam toliko navijača, baš kao i Chicago Bullsi'', ponovio je D Rose jučerašnje riječi iz Beograda, no to ne znači da uistinu tako ne misli.

Rose je konferenciju za novinare održao u Memorijalnom centru Dražen Petrović u Ciboni. Dobio je na dar Draženov dres, a zauzvrat je Biserki Petrović poklonio vlasititi.

''Nikad nisam gledao Dražena jer sam bio mali, ali čuo sam da je bio veliki košarkaš. Gledao sam ga samo preko Youtubea, znam da je bio sjajan šuter'', rekao je 25-godišnji košarkaš Chicago Bullsa.

No, zato Rose poznaje Tonija Kukoča.

''Respektiram ga jer je velika košarkaška legenda. Znao je dolaziti na treninge Bullsa i savjetovati nas. Dao mi je najbolji savjet, da pričekam s povratkom na teren. Rekao mi je da će biti NBA lige i bez mene.''

Derrick Rose s 23 godine je 2011. postao najmlađi MVP u povijesti NBA lige. Sa zanimanjem je gledao u Draženove fotografije u muzeju. Zabilježio je svoj posjet muzeju fotografirajući mnoge legendarne trenutke iz Draženove karijere.

''Dirnut sam i ponosan što sam posjetio muzej takve veličine kao što je bio Dražen Petrović'', rekao je vidno dirnuti Amerikanac.

D Rose će poslijepodne biti i na Tuškancu gdje će otvoriti obnovljeno košarkaško igralište nekadašnje Lokomotive, prethodnice Cibone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider