Košarka
SPORTOVI
Košarka
Okršaj favorita u Beogradu

Derbi kola Partizan – Cedevita na Doma TV

U nedjelju u 17:00h Cedevita će u sklopu 16. kola ABA lige u Beogradu gostovati kod Partizana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o derbiju kola, koji će se u Hrvatskoj uživo prenositi Doma TV. Cedevita je trenutno treća na tablici s 11 pobjeda i četiri poraza, a Partizan je na petom mjestu uz omjer 8-7, s tim da jednako pobjeda imaju i četvrta Union Olimpija i šesta Cibona.

U prvom ovosezonskom srazu između Cedevite i Partizana Zagrepčani su u 3. kolu u Domu sportova Beograđane uvjerljivo svladali sa 70:50. No, današnji Partizan i tadašnji Partizan nisu iste momčadi. Trener Duško Vujošević tada je igrao bez ozlijeđenog Dragana Milosavljevića, a u međuvremenu su "Crno-beli" potpisali i dvojicu renomiranih igrača u vidu Aleksandra Pavlovića i Milana Mačvana.

"Partizan je sigurno u ovome momentu uspio konsolidirati momčad uz pojačanja koja su doveli, Mačvana i Palovića, te uz oporavak Milosavljevića, tako da danas nisu ništa slabija momčad nego lani. Mislim da su se s tom trojicom igrača, koji imaju euroligaško iskustvo, bitno pojačali u odnosu na početak sezone i uz ostatak rostera koji su imali na početku sezone sigurno da su sada respektabilna momčad. Popunjeni su na svim pozicijama, tako da ćemo morati pripaziti i pripremiti se za jednu zahtjevnu utakmicu", izjavio je uoči puta u Beograd trener Cedevite Jasmin Repeša.

Jedan od nositelja Cedevitine igre, Nemanja Gordić, zbog ozljede prepona nije igrao protiv Union Olimpije i Zaboka, a u ovom trenutku još se ne zna hoće li u nedjelju moći nastupiti protiv svojeg bivšeg kluba.

"Imamo još vremena do utakmice, tako da ćemo vidjeti hoće li se u sljedeća dva dana oporaviti i biti spreman", dodao je Repeša.

Partizan je u ABA ligi ove godine kod kuće izgubio dva puta. Još na početku sezone u 2. kolu od Krke i u 13. kolu, 21.12.2014., u derbiju od Budućnosti.

"Budućnost je tada odigrala jednu sjajnu utakmicu, no Partizan je igrao bez Gagića i Murića, dvojice startera. S druge strane, izgorjeli su u velikoj želji da dobiju utakmicu", rekao je Repeša, koji je detaljno proučio protivnika, a uoči gostovanja u vrućem Pioniru sigurno je dobra stvar za Zagrepčane i što iza sebe imaju pet uzastopnih pobjeda i igraju u možda i najboljoj formi u sezoni. "U svakom slučaju smo u jednoj vrlo solidnoj formi. Poslužilo nas je zdravlje, kompletirali smo se i iskoristili ovaj period kad smo bili u Zagrebu da napravimo neke treninge. Međutim, svaka nova utakmica nosi svoje zahtjeve i moramo ostati fokusirani."

Jedan od onih od kojih momčad uvijek mnogo očekuje je centar Miro Bilan, koji je s prosjekom od 13.3 poena i osam skokova prvi strijelac i skakač Cedevite u ABA ligi.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv ekipe koja je sada u velikoj borbi za playoff", izjavio je Bilan. "Sigurno da žele biti u četiri najbolje ekipe. Imali su nekih kikseva, kao i mi, i sigurno da će dati sve od sebe da nas pobijede i približe nam se, a s druge strane je slična situacija jer bi i nama ta pobjeda jako puno značilo da se dodatno odvojimo."

Miro je svjestan da je ovaj Partizan puno jači od onog s početka sezone i ne zavarava se pobjedom iz Zagreba s 20 poena razlike: "Oni će u ovoj utakmici biti jači za trojicu igrača koji tada nisu igrali, Mačvana, Milosavljevića i Pavlovića. Čujemo da i oni imaju nekih problema s ozljedama u momčadi i vidjet ćemo u kakvom će sastavu igrati. Međutim, sigurno da su respektabilna i vrlo dobra ekipa. Treba im dati maksimalni respekt, ali isto tako i ući bez precijenjivanja. Moramo se boriti svih 40 minuta i borba je ono što nam može donijeti pobjedu." (kkcedevita.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider