Košarka
SPORTOVI
Košarka
U polufinalu s Grcima

Šarić uoči borbe za finale otkrio koji je najveći problem Hrvatske

Pobijedivši Tunis s 20 razlike (72:52), baš kao i prije šest godina na SP-u, hrvatski košarkaški izborili su se u Torinu za nastup u polufinalu predolimpijskog turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Aleksandar Petrović ocijenio da je obrana presudila, te da će biti odlučujuća i protiv Grčke s kojom igraju u petak (16.30 sati) za mjesto u finalu.

"Ostvarili smo prvi cilj, jer od početka smo govorili da nam je Tunis obaveza koju moramo riješiti. Utakmica s Italijom uzela je svoj danak, emotivno i fizički. To je bilo vidljivo po nervozi u prvom poluvremenu, jer devet izgubljenih lopti sve govori. Ta nervoza je bila nepotrebna, ali je meni u potpunosti shvatljiva. Onog trenutka kada smo u drugom poluvremenu kvalitetno počeli dizati obranu u sedam minuta smo primili samo jedan koš. Poslije je to bilo samo odrađivanje posla", rekao je Aleksandar Petrović.

Bila je to još jedna prilično siromašna predstava Hrvatske, koja je i protiv Tunisa imala puno problema s realizacijom te je u prvom poluvremenu uspjela ubaciti svega 29 koševa. Tunižani su na poluvremenu zaostajali svega pet poena (29-24). Hrvatski su košarkaši u trećoj dionici prvi put na utakmici uspjeli stvoriti dvoznamenkastu prednost te u posljednjih deset minuta donijeti 15 koševa viška, što je bilo dovoljno za mirnu završnicu.

"Sada imamo dovoljno vremena da se odmorimo, da se pripremimo za Grke i da se još jednom potučemo. Što se tiče Grčke, u zonskom presingu ne smijete banalno gubiti lopte i ako to iskontrolirate, da oni nemaju otvoreni teren, onda ste već napravili pola posla. Mislim da imamo šanse u toj utakmici, bez obzira što oni u izgledaju fizički impresivno. No, preduvjet je da nastavimo igrati obranu kao što je igramo u ove prve dvije utakmice", istaknuo je izbornik.

Ponovno je najbolji igrač Hrvatske bio Bojan Bogdanović koji je Tunižanima ubacio 25 koševa. Dario Šarić je uz 11 poena imao devet skokova. Još je uvijek zabrinjavajuće skroman učinak Mire Bilana koji je sva tri poena ubacio iz slobodnih bacanja.

"Najbitnije je da smo na kraju došli do zaslužene pobjede. Veći je problem kod nas to što se, osim Bogdanovića, nijedan igrač nije do kraja razigrao. Ako želimo otići na Olimpijske igre, sigurno ćemo trebati još minimalno dva, tri igrača. Grčka je u malo drukčijem izdanju, s NBA zvijezdom Giannisom Antetokounmpoom. Riječ je o vrhunskom igraču, pokazao je to protiv Meksika i u pripremnim utakmicama. Sigurno će ga biti teško zaustaviti, ali mislim da imamo lijeka. Mogu ga ja čuvati kao četvorka, a Bogdanović pogotovo. Tu je i Bourousis, koji je odigrao sjajnu sezonu. Treba se ‘pofajtati’ s njima i vratiti im za ono u Zagrebu kad su nas pobijedili u zadnjim sekundama", rekao je krilni igrač reprezentacije Dario Šarić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider