Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tamo će joggirati

Dario Šarić se vratio iz SAD-a: Evo što ga se dojmilo u Philadelphiji

Dario Šarić vratio se iz Sjedinjenih Američkih Država, s NBA drafta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šibenskog dragulja kao 12. pick izabrala je Philadelphia 76ers no Dario će sljedeće dvije sezone provesti u turskom Efesu. U zračnoj luci s medijima je podijelio dojmove iz košarkaškog svijeta glamura, kojeg bi s parketa trebao osjetiti od 2016. godine.

Naša dva najbolja kluba vratila su svoje zvijezde sa uspješnog drafta. Dario Šarić sa hrpom torbi došao je i do glavne nagrade - ugovora s Philadelphijom od 2016. godine. Dobar dio drafta mislio je da mu je predodređena Florida.

'Cibona je bila prva opcija, ali...'

"Na prvi put jedno pola sata nisam znao čiji sam, kome pripadam bio sam na mobitelu, slali su mi poruku da sam u Philadelphiji, a na meni je bila kapa Orlanda."

Sljedeće dvije godine provest će u turskom Efesu, iako...

"Cibona je bila prva opcija, mi smo htjeli da on bude pod našom kontrolom, ipak ima 20 godina, a na kraju kad vidite sami kako je to završilo znači Dario je bio jedan od najboljih igrača i htio je opet napraviti nešto s Cibonom u Euroligi", ističe Predrag Šarić, Darijev otac.

Bi li već ove sezone imao dobru minutažu u 76ers-ima?

Skandiranja u beogradskoj areni i zagrebačkom glavnom trgu s majicom Cibone su nažalost prošlost: "Stvarno sam ponosan na tu ekipu koja je bila sa mnom. Napravili smo stvarno najbolji rezultat još od Draženovih dana u Ciboni."

Nova stvarnost je veća razina. Stručnjaci tvrde da bi već sada imao minutažu u Philadelphiji: "Baš sam o tome razmišljao kako bi imao već ove sezone dosta minutaže, to je momčad u slaganju. Nisu uzeli velike kvalitete u pikovima, sve su to nekakvi igrači sa dobrom atletikom."

Već je odredio mjesto za jogging na istočnoj obali: "Grad Rockya Balboe, baš su mi stepenice pokazali u kojima je trčao u filmu."

'Kod kuće je najljepše'

On kao i Rocky želi na krov svijeta: "Sad mi se ostvario jedan san, da ću jednog dana biti NBA igrač, tako da ćemo vidjeti koliko god bio u glavi spreman to će me odvest na neki cilj, a sigurno da je san nastupiti na All Star utakmici."

Ipak, glamur NBA tvornice novca nije ga osvojio do kraja: "Sve su to ta neka svjetla Amerike i to sve je lijepo, ali kako se kaže kod kuće je najljepše."

Slažemo se, pogotovo ljeti. Slijedi mu zasluženi odmor i Svjetsko prvenstvo u košarci...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider