Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čekaju ga velike stvari

VIDEO Šarić oduševio u debiju i preokretu Sixersa: 'Mislim da je bio odličan'

Dario Šarić debitirao je u dresu Philadelphije u predsezonskoj utakmici protiv Boston Celticsa i odmah oduševio Amerikance.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Philadelphia je napokon dočekala neke dobre vijesti nakon ozljede prvog picka drafta Bena Simmonsa, koji će izbivati barem tri mjeseca. Radi se o uspješnom debiju Joela Embiida i našeg Darija Šarića, koji se odlično predstavio u prvoj utakmici u dresu Sixersa.

Prošlo je više od dvije godine od kada su Šarić i Embiid izabrani na draftu i sada su konačno dočekali svoje prve nastupe. Philadelphia je slavila protiv Bostona s 92-89 nakon što je gubila 16 razlike, a Šarić je u 18 minuta imao deset koševa, šest skokova i dvije asistencije.

''Mislim da je za samo 18 minuta Dario bio odličan. Baš dobar'', rekao je Brett Brown, trener Sixersa.

Šarić je počeo utakmicu u petorci, a s obzirom na težinu ozljede Simmonsa, imat će više prilika za dokazivanje.

''Gledajući ovih dana Benove i Dariove napadačke i obrambene kvalitete, moram reći kako postoji dosta sličnosti između njih dvojice'', rekao je nedavno Brown.

Jasno je kako će 22-godišnji Šarić dobiti dosta minuta u dresu Philadelphije u svojoj prvoj NBA sezoni. U debiju protiv Bostona bio je treći strijelac momčadi iza Brandona Paula (15 poena) i T.J. McConnella (13 poena).

''Uhvatio sam ritam utakmice što mi je bilo najvažnije. Pogodio sam nekoliko otvorenih šutova, uostalom zato su me i zvali ovdje prije dvije godine'', rekao je Šarić.

Sljedeću utakmicu Philadelphia igra u četvrtak kod kuće protiv Washington Wizardsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider