Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Lijepo priznanje

Dario Šarić najbolji mladi košarkaš Europe

Hrvatski košarkaš Dario Šarić drugu godinu uzastopce proglašen je za najboljeg mladog igrača Europe u izboru Fiba Europa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izboru u kojem sudjeluju navijači i košarkaši stručnjaci hrvatski reprezentativac je pobijedio ispred Grka Giannisa Antetokounmpoa i Turčina Cedija Osmana. Šarić se tako pridružio Litvancu Jonasu Valanciunasu i Španjolcu Rickyju Rubiju koji su također dvaput u nizu osvajali ovu nagradu Fibe.

"Dario je tijekom 2014. igrao sjajno u dresu Cibone i hrvatske reprezentacije," kazao je predsjednik Fiba Europe Turgay Demirel, dok je direktor Fibe Kamil Novak dodao: "Šarić je na sjajnom putu da postane jedna od najvećih zvijezda Europe. Ne smijemo zaboraviti da mu je tek 20 godina."

Šarić je prošle godine predvodio Cibonu do naslova prvaka regionalne ABA lige i proglašen je za MVP igrača Final Foura. Na Svjetskom prvenstvu u dresu hrvatske reprezentacije imao je prosjek od 11,7 koševa i 6,7 koševa. Iz Cibone je preselio u turski Anadolu Efes.

Za najbolju mladu košarkašicu Europe izabrana je Španjolka Angela Salvadores ispred sunarodnjakinje Astou Ndour, te Francuskinje Olivie Epoupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider