Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rockyjev grad čeka

Veliki dan za Hrvatsku i Darija Šarića!

Dario Šarić uskoro bi trebao potpisati ugovor s NBA momčadi Philadelphijom 76ers.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije godine nakon što je Philadelphia angažirala Šarića u razmjeni s Orlando Magicom, hrvatska zvijezda je na putu prema NBA-u. Šarić bi najkasnije do petka trebao potpisati ugovor sa svojom novom momčadi, izvijestio je njegov menadžer Miško Ražnatović putem svog Twitter profila.

Šarić će tako od iduće sezone nositi dres Philadelphije 76ers, iako je bilo nekih špekulacija da bi još jednu sezonu mogao ostati u Europi, s obzirom da su Sixersi na 'draftu' kao prvi izbor izabrali Bena Simmonsa. No, GM Sixersa Bryan Colangelo informirao je turski Efes Pilsen kako će uplatiti milijun eura odštete za hrvatskog reprezentativca.

U sezoni 2015/16. Šarić je za Efes Pilsen u Euroligi odigrao 24 utakmice, a njegovi nastupi ponudili su optimizam kako će biti u mogućnosti nositi se s NBA izazovima. U samo 22,5 minute na parketu postizao je prosječno 11,7 poena, 5,8 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici.

Šarić je nedavno s Hrvatskom izborio plasman na OI u Rio nakon odličnog nastupa na kvalifikacijskom turniru u Torinu. Krilni centar hrvatske reprezentacije bio je i MVP turnira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider