Košarka
SPORTOVI
Košarka
Curry spasio niz Warriorsa

Dallas nakon dva produžetka bolji od Chicaga, Bogdanović pridonio pobjedi

U noći s utorka na srijedu odigrano je čak 10 utakmica najjače košarkaške lige svijeta (NBA), a najzanimljivije je bilo u Chicagu gdje je Dallas kao gost slavio nakon dva produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dallas je u prvom poluvremenu kontrolirao utakmicu i imao je 12 poena razlike, no Chicago se u nastavku dvjema serijama vraća i prestiže goste iz Teksasa. U završnicu regularnog dijela utakmice Bullsi su ušli s prednošću, a 4.5 sekunde prije kraja imali su i 108-105. Tada je loptu u ruke uzeo Monta Ellis, te se 1.2 sekunde prije kraja digao na tricu, gdje ga je fauirao Kirk Hinrich. Sjajni šuter Mavericksa pogodio je sva tri slobodna bacanja i odveo susret u produžetak.

U produžetku je ponovno Dallas imao inicijativu, igrale su se posljednje sekunde kada je imao tri poena razlike, no tada Derrick Rose od table, sa zvukom sirene, pogađa tricu iz očaja za odlazak u drugi produžetak.

U posljednjoj minuti drugog produžetka Chicago je imao 129-127, ali tada Ellis pogađa dalekometnu tricu za vodstvo. Chicago je nakon toga promašio u dva uzastopna napada i Dallas je 'grad vjetra' napustio s pobjedom u džepu.

Ellis je utakmicu završio s 38 poena, dok je s druge strane Pau Gasol bio najefikasniji s 29 i 14 skokova.

Napeto je bilo i u Oaklandu gdje je Golden State slavio s 98-97 protiv Orlando Magica. Tricu za pobjedu postigao je Stephen Curry svega 2.2 sekunde prije isteka vremena. Prethodno je Tobias Harris ubacio za vodstvo gostiju 97-95, no nakon toga je izgubio korak u obranu s Curryjem, što je sjajnom šuteru omogućilo da odvede svoju momčad do 10. uzastopne pobjede. Recimo i da je Orlando u posljednje četiri minute imao devet poena prednosti.
Curry je susret završio s 22 poena, dok je s druge strane sjajan bio Victor Oladipo s 27.

Aktualni najkorisniji igrač NBA lige, Kevin Durant, vratio se u postavu Oklahome City Thundera šest tjedana nakon što je operirao stopalo. Nažalost, njegov povratak nije bio dostatan da Thunder izbjegne poraz kod New Orleansa 112-104.

Durant je odigrao gotovo 30 minuta, za kojih je postigao 27 poena. Na njegovu žalost s druge je strane sjajno raspoložen bio Tyreke Evans, koji je ubacio 15 od svojih 30 koševa u posljednjoj četvrtini. Veliku ulogu odigrao je i Anthony Davis, koji je zabilježio 25 poena, 10 skokova i četiri blokade.

Cleveland Cavaliersi slavili su protiv Milwaukee Bucksa sa 111-108, a trojac Kevin Love, Kyrie Irving i LeBron James upisali su kombinirano 81 koš! No možda i ključnu ulogu u pobjedi imao je Mike Miller, koji je propustio posljednje tri utakmice Cavsa, no zato se ukazao s dvije trice i blokadom kada je Cleveland lomio utakmicu.

U gradskom derbiju New York Knicksa i Brooklyn Netsa slavila je momčad Bojana Bogdanovića, koji je odigrao solidnu utakmicu. Za 40 minuta na parketu Bogdanović je pogodio pet od 11 lopti koje je uputio prema suparničkom košu (sve dvice). Osim 10 poena upisao je dva skoka, asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu.

Brooklyn je pobijedio 98-93, a najefikasniji igrač susreta bio je Brook Lopez s 23 poena i osam skokova.

Samo dvije minute na parketu dobio je i Damjan Rudež, čija je Indiana teško poražena u gostima kod Phoenixa 116-99. Goran Dragić uništio je Pacerse s 34 poena, a Rudež je pogodio jedini šut (za dvicu) u te dvije minute i 14 sekundi provedene na parketu.

NBA liga, utorak:
Cleveland - Milwaukee 111-108
Atlanta - Boston 109-105
Detroit - LA Lakers 96-106
New York - Brooklyn 93-98
Chicago - Dallas 129-132, 2 produžetka
New Orleans - Oklahoma City 112-104
Denver - Portland 103-105
Phoenix - Indiana 116-99
Sacramento - Toronto 109-117
Golden State - Orlando 98-97

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider