Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samopouzdanje nije nestalo

Talent koji strpljivo čeka da 'eksplodira': 'Ono što Hezonja radi je već na NBA razini'

Mario Hezonja nema 'rookie' sezonu kakvoj se sigurno nadao, ali njegove glavne karakteristike se nisu promijenile, odnosno zadržao je osobnost koja ga je krasila i prije dolaska u NBA...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hezonja je nakon All-Stara konačno dobio pravu priliku od Scotta Skilesa, ali ona nije dugo trajala. Na ruku mu je išla ozljeda Francuza Evana Fourniera, koji se nedavno vratio nakon ozljede i odmah spojio dvije odlične utakmice u nizu. Nažalost po našeg košarkaša koji je zbog toga ponovno izgubio minutažu.

Na prošlotjednoj utakmici protiv Dallasa, kada je Fournier bio odsutan zbog ozljede, Hezonja je kao starter dobio samo 16 minuta. Doduše, Skiles je zahtjevan trener i posebnu pozornost obraća na obranu.

Jedini iz top 5 koji nije dobio pravu priliku

Ipak, mladi hrvatski igrač se prošle sezone našao u odabranom društvu najboljih top 5 novaka na draftu. Ispred njega bili su samo Towns, Russell, Okafor i Porzingis, koji svi imaju puno veću ulogu u svojim momčadima. Hezonja je od starta morao prihvatiti klupu i strpljivo čekati svoju šansu. I kad je dobio priliku, pokazao je da može.

Poznavajući njegov mentalitet i činjenicu da nikome na terenu ne priznaje da je bolji od njega, sve to mu sigurno nije lako palo. Možda je i frustrirajuće, ali to je jednostavno put koji mora proći kako bi sazrio kao igrač.

''Stvarno nemam nikakvih očekivanja. Samo se trudim da svaki dan budem što bolji. Orlando i ja osobno smo pokazali puno. Na početku je to bilo čudno za medije, za ljude izvan košarke, ali sada možete vidjeti da smo se dosta poboljšali'', rekao je Hezonja za 'SB Nation'.

Puno zreliji odgovor nego smo to mogli čuti prije godinu dana. Vidi se da je Hezonja već nešto naučio, ali i počeo shvaćati kako funkcioniraju stvari i u Orlandu i u NBA-u.

Trener ga hvali, samo mora biti strpljiv

''Ako vam roditelji kupe prvi automobil, nećete voditi brigu o njemu kao što biste da ste ga zaradili svojim novcem. To je ljudska priroda. Nadam se da će se to početi primjenjivati na njega i da će shvatiti da se za sve mora sam izboriti. On je jednostavan za trenirati, lako je raditi s njim i puno se trudi'', objasnio je trener Magica.

Čak i ako se neki put ne pokaže na terenu, njegova hrabrost je uvijek prisutna. Pokazao je to i nakon spomenute utakmice s Dallasom. Ubacio je rekord karijere u NBA-u, zabivši 21 poen za 37 minuta.

''Ono što on radi je već na NBA razini'', komentirao je nakon susreta Skiles, koji ako ostane u Orlandu bi ubrzo mogao Hezonji pružiti veću priliku i ujedno od njega napraviti boljeg igrača. Jedino je važno da ostane strpljiv.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider