Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna utakmica

Čudesni Bobby Brown zabio 41, a sjajni Bogdanović 31 koš

Košarkaši Žalgirisa upisali su ovog petka prvu pobjedu u Top 16 fazi Eurolige. U utakmici 2. kola skupine E Žalgiris je slavio protiv Unicaje sa 75-63...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Jasmina Repeše se dobro i u egalu držala do posljednje četvrtine, ali ih je tada pokopala domaća serija kojom se Žalgiris odvojio na deset poena razlike. Hrvatski košarkaš Marko Popović je sa 10 poena bio četvrti strijelac svoje momčadi. Skupio je i dva skoka, uz šut 2-3 za tri poena, te pogođenih četiri slobodna bacanja. Najbolji je kod pobjednika bio Kuzminskas sa 14 poena i šest skokova.

Dobru je partiju na drugoj strani imao Luka Žorić koji je ubacio 11 poena uz šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Imao je Žorić šut 4-9 iz igre, te 3-4 s linije slobodnih bacanja. Krunoslav Simon je, pak, dodao sedam poena, uz pet skokova i četiri asistencije, ali je imao i tri izgubljene lopte.

Sjajna se utakmica odigrala u Istanbulu gdje je Montepaschi Siena slavio 98-92 i tako svom bivšem treneru Pianigianiju nanio drugi poraz u Top 16 fazi.

Utakmica je protekla u nevjerojatnoj predstavi Bobbyja Browna, košarkaša koji je u Sienu došao da popuni upražnjeno mjesto Bo McCalebba, koji je sada predvodnik baš Fenerbahçea. Brown je utakmicu završio sa 41 poenom! Imao je i sedam asistencija, ali i strašan šut: 8-12 za dva poena, 4-6 za tri poena i 13-13 s linije slobodnih bacanja. Malo je reći da je zasjenio McCalebba, već je to bila najbolja predstava jednog igrača u ovosezonskoj Euroligi.

Time je bez prave nagrade ostala i odlična igra hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića u domaćem sastavu. Postigao je Bogdanović čak 31 poen uz četiri skoka. Za dva poena je Bogdanović gađao 6-9, za tri 4-5 i 7-10 s linije slobodnih bacanja. (TS) 

Olympiacos se poigrao s Beşiktaşem, vrlo dobri Markota

Košarkaši Olympiacosa, aktualni prvaci Europe, lakoćom su u 2. kolu skupine F Eurolige pobijedili na domaćem parketu turski Beşiktaş sa 77-64.

Nakon startnog poraza kod Caja Laborala, Spanoulis i društvo su došli do prve pobjede u Top 16 fazi Eurolige. Svaku su četvrtinu domaći igrači priveli kraju u svoju korist, te su bez ikakvih problema dominirali protiv današnjeg suparnika.

Sa 18 poena i četiri asistencije najbolji je igrač kod pobjednika bio Spanoulis, dok je Printezis dodao 14. Najbolji košarkaš na suprotnoj strani je bio Hrvat Damir Markota koji je utakmicu završio sa 14 poena, 10 skokova, te po dvije asistencije i ukradene lopte. Za dva poena je Markota gađao 3-8, za tri 2-5, te 2-2 s linije slobodnih bacanja.

Euroliga, skupina E, 2. kolo: 

Žalgiris - Unicaja 75-63

Alba - CSKA Moskva 57-75

Redoslijed: 1. CSKA 2-0, 2. Real 2-0, 3. Efes Anadolu 1-1, 4. Žalgiris 1-1, 5. Unicaja 1-1, 6. Panathianikos 1-1, 7. Alba 0-2, 8. Brose Baskets 0-2.

skupina F:

Fenerbahçe - Montepaschi Siena 92-98

Olympiacos - Beşiktaş 77-64

Redoslijed: 1. Montepaschi Siena 2-0, 2. Himki 2-0, 3. Caja Laboral 2-0, 4. Barcelona 1-1, 5. Olympiacos 1-1, 6. Maccabi 0-2, 7. Beşiktaş 0-2, 8. Fenerbahçe 0-2.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider