Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vode u NBA finalu

Čudesna večer Spursa u Miamiju: Pao je i rekord!

San Antonio Spursi odigrali su nevjerojatnu utakmicu broj 3 finala NBA lige. Momčad Gregga Popovicha razbila je dvostruke uzastopne prvake, košarkaše Miami Heata, 111-92, čime je povela u seriji 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak 75.8 posto šuta iz igre (!?) imao je San Antonio u prvom dijelu, što je novi rekord NBA lige. Sve što su Spursi uputili prema košu najbolje obrambene momčadi lige je u prve 24 minute ušlo. Gotovo sve.

''Mislim da više nikada nećemo imati 76 posto šuta iz igre'', rekao je Gregg Popovich, nakon kojeg je realan bio i Manu Ginobili.

''To je nešto što ne možeš planirati. Nije bilo magičnih akcija, samo smo kružili loptom, tražili slobodnog igrača i nakon toga su šutevi ulazili jedan za drugim.''

Spursi su na početku pogodili 19 od 21 pokušaja, a prvo su poluvrijeme završili s omjerom 25-33, odnosno rezultatom 71-50! Ovo je prvi nakon 1987. godine da je jedna momčad u NBA finalu ubacila 70 i više poena (Lakersi zabili Bostonu 75).

Unatoč nevjerojatnom prvom poluvremenu Spursi su u nastavku bili na rubu da prokockaju veliko vodstvo. Dvije minute prije kraja treće četvrtine Miami se približio na svega sedam poena, no San Antonio je ipak ponovno povukao u četvrtoj i na kraju upisao glatku pobjedu.

Spursi su tako prekinuli ovosezonski niz košarkaša Miamija od osam utakmica bez poraza na domaćem parketu u doigravanju, kao i klupski rekord od 11 uzastopnih pobjeda računajući prošlu sezonu.

Junak susreta u redovima Spursa bio je Kawhi Leonard, koji je ubacio rekord karijere 29 koševa, te je pridodao četiri skoka, te po dvije asistencije i ukradene lopte. Leonard je u prvih sedam minuta utakmice ubacio 13 poena.

Kod Miamija su LeBron James i Dwyane Wade ubacili po 22 poena, ali su kombinirano izgubili 12 lopti, koliko i cijela momčad San Antonija. Ostatak njihove momčadi izgubio je još osam lopti.
Utakmica broj 4 igra se u noći s četvrtka na petak u Miamiju, a nakon toga se serija vraća u Teksas, točnije San Antonio.(TS)

NBA doigravanje, finale, 3. utakmica:

Miami Heat – San Antonio Spurs 92-111 (James 22k, 5s, 7a, Wade 22k, 4s / Leonard 29k, 4s, Duncan 14k, 6s)

San Antonio Spurs vodi u seriji 2-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider