Košarka
SPORTOVI
Košarka
nezaustavljivi zirbes

Čudo u Beogradu: Zvezda šokirala Real i dovela ga na rub ispadanja

Branitelj naslova prvaka Europe, Real Madrid, nalazi se na samo korak od ispadanja već u prvoj fazi natjecanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U do posljednjeg mjesta ispunjenom beogradskom Pioniru Crvena zvezda uzela je možda i najveći skalp u novijoj klupskoj povijesti kada je s 94:88 slavila protiv aktualnog prvaka Europe - madridskog Reala. Iako u svom rosteru imaju hrpu 'klinaca', Crvena zvezda odigrala je sjajnu, neustrašivu utakmicu protiv branitelja naslova i na krilima Maika Zirbesa (26 poena) i Quincyja Millera (24 poena) slavila veliku pobjedu.

Bila je to treća pobjeda beogradskog sastava i čak peti poraz Reala, s kojim je 'zakucan' za dno skupine A, te će u posljednja tri kola grupne faze natjecanja uz svoje tri pobjede trebati i poklapanje ostalih rezultata. Crvena zvezda praktički sama o sebi ovisi.

Real u posljednja tri kola dočekuje Fenerbahče i Strasbourg, te putuje u München kod Bayerna. Crvena zvezda pak ima pakleni raspored, ali dvije utakmice igra kod kuće (Himki i Bayern), te jednu u gostima (Fenerbahče).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

U preostalim utakmicama dana Lokomotiv je u Kubanju na sitne komadiće rastavio Žalgiris, slavivši u konačnici s 80:50. Na ulasku u posljednju dionicu bilo je +38 za ruski sastav.

Grčki Panathinaikos upisao je vrijednu pobjedu kod turske Pinar Karsiyake (69:66), s kojom se vratio u igru za Top 16.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

CSKA je u Moskvi spriječio veliku senzaciju, te je s 93:87 slavio protiv talijanske momčadi Sassarija, koja i dalje čeka na prvu pobjedu. Iako je u posljednju dionicu ušla s dvoznamenkastom razlikom poena, ruska momčad je u završnici imala minimalni zaostatak.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider