Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vizionari, Billy Boyz...

Crnci osvojili Novi Vinodolski

Posljednji kvalifikacijski turnir BEKO BASKET TOURA prije završnog Masters turnira u Rijeci održao se u subotu u Novom Vinodolskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kroz dvije grupe ekipe su u kvalifikacijskim utakmicama tražile put do polufinala. U grupi A najbolji su bili Vizionari (Dino Stipčić, Sanjin Legović, Davor Konjević, Andrej Legović) koji su se u polufinalu susreli sa Pain&Gain (Srđan Moravček, Marin Mijaljević, Franjo Šiljeg), drugoplasiranom ekipom skupine B.

Od početka susreta odlično posložena ekipa Vizionara kontrolirala je utakmicu vanjskim šutevima Konjevića, centarskom igrom Legovića i prodorima Stipčića te uvjerljivo nadigrala suparnike sa 16:9.

Drugo polufinale donijelo nam je izuzetnu utakmicu dve odlične ekipe. Iskusna ekipa Crnci (Marin Komadina, Marko Benić, Mateo Antić, Matija Šamanić) kao prvoplasirana iz grupe B susrela se sa The Billy Boyz (Ivan Dellavia, Neven Vlakić, Krševan Sorić, Dino Smolić), drugoplasiranom ekipom u poretku regije Zapad. Zadarska ekipa bolje je otvorila susret i odličnom igrom Dellavie održavala prednost od nekoliko poena. Uporni Crnci vraćaju se u susret timskom igrom i čvrstom obranom te tricom Šamanića dolaze do pobjede 16:14.

U finalu smo gledali još jednu neizvjesnu utakmicu, kakvih ima dosta od kada se igra po novim FIBA 3x3 pravilima. Tvrda utakmica sa malim brojem poena između Vizionara i Crnaca na kraju je zasluženo otišla na stranu prošlogodišnjih pobjednika Crnaca sa 12:11. Beko natjecanje u tricama iznenađujuće je osvojio Krševan Sorić iz ekipe The Billy Boyz, a u finalu je bio bolji od sugirača Ivana Dellavie i Franje Šiljega iz Pain&Gain.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider