Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sumnjiv potez

Cleveland 'pustio' Bostonu, Indiana sve dalje od play-offa

Košarkaši Brooklyna poraženi su na gostovanju u Milwaukeeju sa 96-73, dok su njihovi izravni konkurenti za mjesto u doigravanju ostvarili pobjede; Indiana je bila bolja sa 116-104 od Oklahome, a Boston je sa 117-78 svladao oslabljeni Cleveland.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović je imao skromnu večer u Milwaukeeju te je za 26 minuta ubacio devet koševa (šut 4/11) uz četiri skoka. Brook Lopez je s 12 poena i 10 skokova bio najbolji igrač Netsa. Domaću momčad, koja je pobjedom zacementirala mjesto u doigravanju, predvodili su Ersan Ilyasova s 21 košem i O. J. Mayo sa 17.

Iako je Russell Westbrook s 54 koša postavio osobni NBA rekord, Indiana je bez većih poteškoća svladala gostujuću Oklahomu. C. J. Miles je s 30 koševa i 10 skokova bio prvi čovjek Pacersa, George Hill je ubacio 19 poena uz sedam asistencija, a Roy Hibbert ostvario 'double-double' sa 17 koševa i 10 skokova. Damjan Rudež je već drugu utakmicu zaredom odgledao s klupe.

Osim što su u Indianapolisu izgubili važnu utakmicu u borbi s New Orleansom za posljednje mjesto u doigravanju na Zapadu, Oklahoma bi u sljedećem dvoboju mogla ostati i bez Westbrooka koji je zaradio 16. tehničku pogrešku u sezoni, a time i automatsku suspenziju od jedne utakmice. No, ured NBA lige mogao bi poništiti tehničku, ako procijene da ju Westbrook nije trebao dobiti i omogućiti izglednom MVP kandidatu da pokuša u posljednje dvije utakmice odvući Thunder u doigravanje.

Važnu pobjedu u borbi za mjesto u 'playoffu' ostvarili su Boston Celticsi koji su na svom parketu sa 117-78 nadigrali Cleveland čiji je trener David Blatt odlučio odmarati tri glavne zvijezde LeBrona Jamesa, Kevina Lovea i Kyrieja Irvinga. Sedmorica igrača Bostona ubacili su dvoznamenkast broj koševa, a Isaiah Thomas sa 17 i Evan Turner s 15 su bili najbolji strijelci.

Boston favorit za sedmu, Netsi za osmu poziciju

Treba reći kako je ova utakmica digla dosta prašine jer je ovim potezom Cavsa Boston gurnut u prvi plan za sedmu poziciju na Istoku, što odgovara Cavsima u play-offu.

Za preostala dva mjesta u doigravanju na Istoku ostala su još tri ozbiljna kandidata. Bostonu (38-42) je potrebna još jedna pobjeda u preostale dvije utakmice (Toronto kod kuće i Milwaukee u gostima) za osvajanje sedmog mjesta. Brooklyn (37-43) i Indiana (37-43) u posljednje dvije utakmice ulaze izjednačeni, a Brooklyn ima prednost u međusobnim dvobojima, što znači da je Pacersima za ulaz u doigravanje potrebna jedna pobjeda više.

Brooklyn će u posljednja dva dvoboja ugostiti Chicago i Orlando, a Indiana je u noći s utorak na srijedu domaćin Washingtonu, a večer poslije, posljednjeg dana regularne sezone, odlazi u goste Memphisu. Osim što drže sve u svojim rukama i obje utakmice igraju kao domaćini, košarkaši Brooklyna imaju i lakše suparnike, pa bi doista bilo veliko iznenađenje da propuste priliku za ulazak u borbu za NBA naslov.

NBA rezultati, 12.4.

Milwaukee - Brooklyn 96-73
Indiana - Oklahoma City 116-104
Washington - Atlanta 108-99
Houston - New Orleans 121-114
San Antonio - Phoenix 107-91
Detroit - Charlotte 116-77
Denver - Sacramento 122-111
Boston - Cleveland 117-78
LA Lakers - Dallas 106-120
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider