Košarka
SPORTOVI
Košarka
Preokret u finišu

Cleveland prokockao pobjedu: Golden State na pragu titule!

Imali su Cavsi ugodnu situaciju tri minute prije kraja, ali su izgubili na domaćem parketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cleveland Cavaliersa imali su tri minute prije kraja treće utakmice finala NBA lige šest poena prednosti (113:107) i priliku da se vrate u borbu za naslov, ali do kraja susreta više nisu ubacili niti jedan koš, pa su izgubili sa 113:118 i tako su omogućili Golden State Warriorsima da povedu sa 3:0 u pobjedama i dođu na korak do osvajanja krune.

Nakon što su uvjerljivo izgubili prve dvije utakmice u Oaklandu, branitelji naslova su pred svojim navijačima u Clevelandu pružili najbolju partiju u finalnoj seriji. U izjednačenoj utakmici niti jedna momčad nije stvorila značajniju prednost, a u zadnjoj ćetvrtini Cavaliersi su stalno bili u vodstvu. Tri minute prije kraja J.R. Smith je pogodio tricu za vodstvo domaćina 113:107 i činilo se će Cavaliersi doći do prve pobjede u finalnoj seriji.

No, tada je na scenu stupio Kevin Durant. On je u samoj završnici ubacio sedam koševa, a goste su do pobjede "pogurali" i igrači Clevelanda lošim izborom napadačkih akcija i nerezonskim šutevima.

Najzaslužniji za pobjedu Golden Statea bio je Kevin Durant koji je ubacio 31 koš, od čega 14 u posljednjoj četvrtini. Klay Thompson zabio je 30 poena, a Stephen Curry je upisao 26 koševa, 13 skokova i 6 asistencija.

Kod Clevelanda LeBron James je ostvario 39 poena, 11 skokova i 9 asistencija, a odličan je bio i Kyrie Irving sa 38 koševa, dok je J.R. Smith dodao 16 poena.

Golden State ima savršenih 15:0 u ovogodišnjem doigravanju i nedostaje mu jedna pobjeda za osvajanje naslova, a četvrta utakmica igra se u subotu u 3:00 po hrvatskom vremenu u Clevelandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider