Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odličan i mladi Splićanin

Cibonino čudo od djeteta najbolji igrač ovogodišnjeg Jordan Brand Classica

U četiri dana, koliko je trajao Jordan Brand Classic kamp u njujorškom Barklays Centeru, hrvatski mladi košarkaši ostavili su sjajan dojam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibonina mlada nada, Lovro Mazalin proglašen je i najkorisnijim igračem utakmice.

Ovog vikenda su na Jordan Brand Classicu, u Brooklynu, New York, hrvatske boje branili 16-godišnjaci – Cibonina nada Lovro Mazalin i Dragan Bender, košarkaš KK Split, koji su u internacionalnoj utakmici sudjelovali u pobjedničkoj momčadi West koja je utakmicu dobila s 4 boda razlike.

Mazalin je proglašen MVP-om, a za momčad je igrao pune 34 minute tijekom kojih je uspio zabiti 12 koševa, ostvariti 8 skokova, imao je jednu asistenciju i jednu osvojenu loptu, a 5 ih je izgubio. Bender je crni Westov dres nosio na parketu 21 minutu tijekom kojih se također iskazao. Bender je postigao 4 koša, 4 skoka, jednu je loptu osvojio i jednu izgubio, a ostvario je i jednu blokadu.

'Svima je san igrati u Barclays Centeru gdje se nalazi dres Dražena Petrovića'

Obojica hrvatskih mladih igrača nakon nastupa bili su puni dojmova, a neke su podijelili s nama.

“Organizacija je vrhunska! Mislim da je svima san igrati na Jordan Brand Classicu u Barclays Centeru gdje se nalazi i dres Dražena Petrovića. Predivno iskustvo! Jako sam zadovoljan time što sam proglašen MVP- om, ali ne i samom igrom koja nije bila na nivou na kojem igram. Nastup na Jordan Brand Classicu sigurno je događaj koji ćemo svi pamtiti čitavog života. Kada u dvoranu u kojoj igraš dođu ljudi poput Carmela Antonyja, igrača New York Knicksa, pjevača Drakea, glumca Spikea Leea i mnogih drugih onda znate kakav je to događaj i doživljaj. Sretan sam što sam imao priliku biti ovdje i predstaviti sebe, svoj klub i državu. Sve nas sudionike nagradili su hrpom najnovije i najmodernije opreme. Znate, dobili smo Nike Jordan tenisice na isti dan kada i sam Michael Jordan“, ispričao je pun dojmova mladi Lovro Mazalin.

Njegov hrvatski kolega s juga, Dragan Bender je dodao: "Drago mi je što sam bio u pobjedničkoj ekipi jer nije mala stvar pobijediti svoje vršnjake na ovakvom okupljanju pred ovakvom publikom. Zadovoljan sam svojom igrom kao i igrom suigrača, iako je moglo biti još bolje. Jordan Brand Classic je odlično, veliko iskustvo i drago mi je što sam bio dio toga. Želio bi se zahvaliti Brandu Jordan i Nikeu na pozivu i što su mi omogućili sjajne uvjete jer ovo što se meni dogodilo je ono o čemu maštaju mladi igrači diljem svijeta.“

Jordan Brand Classic oduševio i Vujčića

U četiri dana, koliko je trajao Jordan Brand Classic, igrači su morali odraditi dosta treninga, a imali su priliku sudjelovati i u prezentaciji noviteta koje uskoro na tržište planira lansirati Nikeov brend Jordan Classic, a koje će najveće zvijezde imati prilike nositi već na nadolazećem NBA play–offu. Za sjajan trud i vrhunsku igru Mazalin i Bender nagrađni su i novim Jordan Sneakersicama koje je tada po prvi puta nosio i sam Michael Jordan.

Jordan Brand Classic kampu prisustvovao je i Nikola Vujčić, direktor KK Split koji je izrazio oduševljenje čitavom organizacijom, viđenim i igrom naših igrača, a među brojnim se skautima u kampu moglo vidjeti i poznato lice - scouta Chicago Bullsa, Ivice Dukana.

I ranijih su godina na Jordan Brand Classicu kampu sudjelovali hrvatski igrači, 2011. to je bio Mario Hezonja, a lani Marko Arapović. Godinama na Jordan Brand Classicu sudjeluju najbolji svjetski i američki igrači svoga godišta među kojima svakako valja istaknuti Le Bron Jamesa, Amar'e Stoudemirea, Dwighta Howarda, Kevina Duranta, Chrisa Paula i Blakea Griffina.

O Jordan Brand Classicu

U 2013. obilježit će se sedma godina organiziranja međunarodnog turnira Jordan Brand Classic. Posljednjih 5 godina gledali smo top košarkaše u dobi 15 i 16 godina. Oni su se natjecali pred tisućama navijača u Madison Square Gardenu u New Yorku, a većina njih i u Time Warner Cable Areni u Charlotte, NC.

Tijekom proteklih šest godina Jordan Brand je kampove održao u Ateni, Istanbulu, Londonu, Rimu, i Vilniusu.
U proteklih pet godina više od 25 zemalja bilo je zastupljeno na Jordan Brand Classic međunarodnom turniru, uključujući: Australiju, Belgiju, Brazil, Kanadu, Kinu, Hrvatsku, Češku, Englesku, Francusku, Njemačku, Izrael, Italiju, Kazahstan, Litvu, Makedonijiu, Mali, Nigeriju, Portoriko, Rusiju, Senegal, Srbiju, Sloveniju, Španjolsku, Švedsku i Tursku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider