Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mađari kobni

Ciboni važna pobjeda protiv Splita, Cedevita odmogla sebi, ali i Zadru i Splitu

Košarkaši Cibone napravili su važan korak u borbi za ostanak u regionalnoj ABA ligi. U 22. kolu su u Draženovom domu pobijedili Split s 81:73.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčani su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist s 34:25, a iako su se gosti u zadnjoj četvrtini nakratko sasvim približili (55:54), Cibona je uskoro opet pobjegla na nedostižnu prednost. Došla je time do osme pobjede u ligi, jedne više od Splita i Zadra.

Najbolji su kod Vukova bili Andrija Žižić s 20 koševa i šest skokova, D.J, Strawberry s 18 poena, pet ukradenih lopti i tri asistencije, te Jerel Blassingame sa 17 koševa i devet asistencija. Oslabljene Splićane (igrali bez Vujčića i Krušlina) predvodio je Josip Sobin sa 17 poena i osam skokova.

Cedevita je, pak, doživjela novi težak udarac u nastojanjima da se dokopa plasmana na završni turnir ABA lige. Izgubili su od Szolnokija 64:59.

Ne samo da je Cedevita sebi napravila štetu, već je odmogla i ostalim hrvatskim klubovima, Ciboni, Zadru i Splitu, koje se sa Szolnokijem bore za ostanak. Cibona trenutno ima pobjedu više od Mađara, dok su Zadar i Split također na sedam pobjeda, s time da Zadrani imaju odigranu utakmicu manje.

Cedevita je, pak, ostala na šestom mjestom s pobjedom manje od Budućnosti, Radničkog i Partizana, no sve te momčadi tek trebaju odraditi svoju utakmicu 22. kola.

Momčad Aleksandra Petrovića je nakon tri četvrtine vodila sa 44:36, a onda je još jednom sve prosula u posljednjoj dionici koju su Mađari dobili s 28:15. U pobjedničkom je sastavu s 15 koševa prvo ime bio bivši igrač Cibone Marton Bader, dok je kod Cedevite najefikasniji s 13 koševa (uz sedam asistencija) bio Bracey Wright. Imao je, međutim, prilično slab šut iz igre (4/12). Miro Bilan je dodao deset koševa i 11 skokova.

Recimo i da su se Mađari ove sezone posebno specijalizirali za domaće pobjede protiv momčadi koje su nastupale u Euroligi. Nakon Partizana i Olimpije, Cedevita je treća i posljednja žrtva.

Redoslijed:

1. Igokea 17-5, 2. Crvena zvezda 15-6 (-1), 3. Budućnost 13-8 (-1), 4. Radnički 13-8 (-1), 5. Partizan 13-8 (-1), 6. Cedevita 12-10… 10. Cibona 8-14… 12. Zadar 7-14 (-1), 13. Split 7-15, 14. Szolnoki 7-15

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider