Košarka
SPORTOVI
Košarka
27 koševa Krušlina

Cibona u utakmici punoj preokreta izborila četvrtfinale Eurokupa!

Košarkaši Cibone izborili su plasman u četvrtfinale FIBA-ina Eurokupa nakon što su i u drugoj utakmici osmine finala svladali litvanski Juventus iz Utene, ovoga puta u svojoj dvorani sa 87-84 (14-22, 26-15, 18-22, 29-25).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je tako preskočila Juventus s 2-0 u pobjedama, jer je prije tjedan dana u Uteni slavila sa 87-84.

Dvoboj u KC 'Dražen Petrović' bio je pun preokreta, na početku bolje je izgledao gostujući sastav koji je poveo sa 16-6. No, Cibona je boljom igrom u obrani koja je donosila osvojene lopte i lagane koševe iz protunapada u drugoj četvrtini stigla do preokreta i na odmor otišla s prednosti 40-37.

Početak drugog poluvremena donio je sličan scenarij kao i početak utakmice, gosti su nastavak otvorili serijom 13-0, a kako su postigli i posljednja tri poena u prvom poluvremenu ostvarili su seriju od 16-0 za vodstvo 50-40. Tada se 'probudio' James Florence koji je s nekoliko poena dao novi impuls Ciboni koja je do kraja treće četvrtine smanjila na jedan razlike (58-59), a s pet koševa na početku četvrte četvrtine stigla i do prednosti 63-59.

Ipak, 1:38 minuta prije kraja Juventus je izjednačio na 80-80, a tada su najbolji igrači Cibone u srijedu, Florence i Filip Krušlin pogodili po tricu, a između njihovih ubačaja Slavica se istaknuo u obrani sjajnom blokadom i 36 sekundi prije kraja bilo je 86-80. No, niti tada nije bio kraj, jednim pogođenim slobodnim bacanjem i tricom Juventus je stigao na 86-84, a nakon što je Slavica 4,4 sekunde prije kraja pogodio jednom od dva slobodna bacanja, Juventus je mogao tricom poravnati i odvesti susret u produžetak, ali to se srećom nije dogodilo.

Krušlin je postigao 27, a Florence 25 koševa za Cibonu koja je igrala bez Ante Žižića zbog ozljede leđa, dok su Chavaughn Lewis sa 24 i Spencer Butterfield sa 22 ubačaja predvodili Juventus.

U četvrtfinalu Eurokupa će Cibona igrati protiv ruskoj Jeniseja iz Krasnojarska, a prva utakmica igrat će se u Rusiji 16. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider