Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prva pobjeda 'vukova'

Cibona pobijedila Zadar u dramatičnoj završnici

U utakmici 4. kola regionalne košarkaške lige Cibona je u dramatičnoj završnici pred oko 1000 gledatelja u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar sa 77-76 (16-18, 19-22, 21-21, 21-15) i preokretom stigla do prve pobjede u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prve dvije četvrtine prošle su u izjednačenoj borbi i čestim izmjenama u vodstvu. Cibona nijednog trenutka nije uspjela stvoriti prednost veću od tri poena, a Zadrani su u završnici druge četvrtine zahvaljujući tricama raspoloženog Amerikanca Jamesa Florencea došli do +6 (28-34).

Bilo je vidljivo da se Zadar dobro pripremio za Jerela Blassingamea pa su gosti presjekli nekoliko njegovih dodavanja i dobrom obranom natjerali Ciboninog razigravača na četiri izgubljene lopte.

Ni nastavak nije donio nikakve promjene. Zadrani su uglavnom vodili, do najvećih +8 (58-66) stigli su u 31. minuti tricom 19-godišnjeg Lovre Bašića, ali Cibona ih je uporno stizala te serijom 8-0 od 35. do 38. minute i prestigla (74-71). Odluka o pobjedniku pala je u posljednjoj minuti u koju je Zadar ušao s minimalnom prednošću (75-76) i posjedom lopte.

Bošnjak je promašio tricu, isto je na suprotnoj strani učinio i Krušlin, a nakon promašenih slobodnih bacanja Bošnjaka Ciboni je ostalo 20 sekundi za napad. Jagodić-Kuridža je postigao koš pod faulom za 77-76 i promašio dodatno slobodno bacanje. Na 8,9 sekundi prije kraja Zadrani su krenuli u napad, kad se oglasio sudac Tomislav Vovk, pogrešno misleći da Jagodić-Kuridža ima još jedno bacanje. Pregledom snimke pogreška je ustanovljena i Zadar je dobio sedam sekundi za posljednji napad. Florence je probio Siriščevića, ali njegovo polaganje nije završilo u košu i tako je prošlosezonski pobjednik ABA lige stigao do prve ovosezonske pobjede.

Cibonu su do pobjede vodili Jure Lalić sa 18 poena, Jerel Blassingame sa 16 koševa i 6 asistencija te novopridošli hrvatski reprezentativac Damir Markota s 13 poena, 9 skokova i 3 ukradene lopte. Za Zadrane je 19 poena ubacio Florence, ali samo 4 u drugom poluvremenu. Filip Kraljević je imao 14 koševa i 9 skokova, dok su Ivanov i Širko ubacili po 12.

U 5. kolu ABA lige Cibona će u subotu 25. listopada (21 sat) gostovati kod Budućnosti u Podgorici, dok će dan kasnije (19 sati) Zadar biti domaćin Crvenoj zvezdi.

Podsjetimo, ove sezone možete UŽIVO pratiti neke od najuzbudljivijih utakmica ABA lige na Domi TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider