Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Cibona pala u Podgorici, Cedeviti i četvrta pobjeda

Cibona je izgubila od Budućnosti, a Cedevita je pobijedila MZT…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 4. kola regionalne ABA lige košarkaši Cibone upisali su drugi poraz ove sezone. Bolja je sa 79-72 u Podgorici bila Budućnost.

U vrlo izjednačenoj utakmici "vukovi" su popustili krajem treće i početkom četvrte dionice, kada se podgorički sastav odvojio na +12, što momčad Nevena Spahije do kraja više nije uspjela dostići. Minutu prije kraja treće četvrtine Budućnost je vodila s tek 55-53, no do kraja te dionice rezultat je bio 61-55. U prve dvije minute zadnje četvrtine Popović ubacuje dvije vezane trice i domaćin odlazi na spomenutih +12. Bili su to Popovićevi jedini poeni na utakmici.

Dario Šarić je odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je ubacio 21 poen, te upisao sedam skokova, dvije asistencije, tri ukradene lopte, ali i isto toliko izgubljenih. Andrija Žižić i Matt Janning pridodali su po 16 poena, no nitko se drugi spomenutim igračima nije priključio i pomogao.

Ovoljetna pojačanja podgoričke Budućnosti, Suad Šehović i William Coleman, predvodili su domaćina do pobjede s 21, odnosno 17 koševa.

Nakon nepotpunog 4. kola Cibona je druga momčad prvenstvene ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 2-2. Isti omjer ima i Budućnost, ali i lošiju koš-razliku.

U nastavku večeri Cedevita dočekuje makedonski MZT Skopje, te ima priliku ostati jedina stopostotna momčad lige.

Cedeviti i četvrta pobjeda

Košarkaši Cedevite i nakon četiri kola natjecanja u regionalnoj ABA ligi imaju maksimalan učinak. U subotu su u Domu sportova pobijedili skopski MZT sa 77-67.

Gosti iz Makedonije su mučili Zagrepčane sve do završnice treće četvrtine, a onda je momčad Jasmina Repeše na kraju te dionice i početku posljednje napravila seriju 13-0 i povela sa 61-48. Priči je tu bio kraj, povratka za MZT više nije bilo.

Kod Cedevite je prvo ime sa 16 koševa i osam skokova bio Jusuf Nurkić, 13 je poena upisao Luka Babić, a po 12 Tomislav Zubčić i Nolan Smith. Najefikasniji kod gostiju je s 23 koša bio Gjorgi Čekovski.

Podsjetimo, u ranijoj je utakmici Cibona poražena na gostovanju kod Budućnosti (79-72), a u nedjelju Zadar gostuje kod Partizana. (TS)

ABA liga, 4. kolo:

Cedevita - MZT 77-67

Budućnost - Cibona 79-72

Mega Vizura - Krka 78-74

Redoslijed: 1. Cedevita 4-0, 2. Crvena zvezda 2-1 (-1), 3. Partizan 2-1 (-1)… 6. Cibona 2-2… 12. Zadar 1-2 (-1)…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider