Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita lagano u Rijeci

Cibona ostala stopostotna, Zadar slavio na Gripama

Četvrto kolo košarkaške Lige za prvaka ponudilo je jedan zagrebački i dva dalmatinska okršaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je u Domu Dražena Petrovića pobijedila Zagreb 93:83, slomivši otpor Mrava iz Trnskog tek u posljednjim minutama susreta. Kapetanski je susret odradio Marin Rozić, koji je ostvario 22 poena i šest skokova, uz odličan šut iz igre (9/11), 4/5 za tricu. Vrlo dobar je bio i Dario Šarić (20 koševa, 11 skokova i dvije asistencije), dok su Mrave predvodili Marko Car i Miralem Halilović (po 16 poena), te Ivan Novačić (15 poena).

Nakon što je pošteno namučio Cibonu, Kvarner nije uspio pružiti ozbiljniji otpor Cedeviti, koja je u Rijeci slavila 91:75, na krilima Braceyja Wrighta (19 koševa) i Predraga Šuputa (17 koševa).

Premda je tek četvrto kolo, Zadar i Jolly JBS napravili su veliki korak prema plasmanu u polufinale. Zadrani su na Gripama slavili protiv Splita 75:61, upisavši treću pobjedu protiv Žutih u tri ovosezonska ogleda (pobijedili su ih u oba dvoboja ABA lige). Bez Vujčića, Vukušića, Mimice, Dijana i Subotića su nastupili domaćini, što je ipak bio puno manji hendikep od nedostatka Vrbanca, Thornea i Kaštropila, s kojima su se morali suočiti Zadrani.

Do poluvremena su gosti stvorili +7, a na ulasku u zadnju četvrtinu imali su +11. Nurkić je predvodio Zadar sa 16 poena i sedam skokova, Travis je ubacio 14, a Delaš 12, dok s dvoznamenkasti bili i Ramljak i Krasić (obojica po 10 koševa). Siriščević je bio najbolji u redovima Splićana, a poslovično dobar bio je i kapetan Sobin (13 koševa, 11 skokova).

Jolly JBS je u Sinju nastavio s vrlo dobrim igrama u Ligi za prvaka, te je lakoćom slavio protiv Alkara, 65:50. Od prve minute Šibenčani su stvorili razliku i do kraja je konstantno povećavali, za treću pobjedu u društvu najboljih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider