Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čekaju suparnika

Cibona opet pobijedila Jolly i izborila finale prvenstva Hrvatske

Košarkaši Cibone dvokorakom (2-0) su se plasirali u finale doigravanja za prvaka Hrvatske pa će spokojni čekati ishod ogleda Cedevite i Zadra koji će dati drugog finalista.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I u drugoj polufinalnoj utakmici cibosi su bili jači od šibenskog Jollyja (73:67), a najbolji pojedinac na parketu ispunjenog Baldekina bio je Šibenčanin u Ciboninoj majici Dario Šarić (11 koševa, 7 skokova, 5 osvojenih lopti, 4 asistencije). Strawberry je zabio 14, a Žižić 11, no korisniji od njih bio je kapetan Rozić (7 koševa, 8 skokova).

Kod domaćina najviše je zabio Ronald Ross (16), Amerikanac koji je zatražio hrvatsku putovnicu, dok je najkorisniji bio Mate Mrva (15 koševa, 11 skokova), negdašnji automehaničar, a danas solidan krilni igrač.

Cibonin trener Danijel Lutz sa svojim suradnicima u srijedu će uživo gledati drugi polufinalni par:

''Ne bismo imali ništa protiv da već za vikend počne finalna serija. Ako Cedevita i Zadar zaigraju treću može se dogoditi da u prvu finalnu utakmicu pobjednik tog para uđe jače našpanan od nas zbog naše duge pauze'', rekao je Lutz. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider