Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Zadra

ABA liga: Cibona nanijela Cedeviti prvi poraz, nova ozljeda Tomasa

U hrvatskom derbiju u sklopu 5. kola regionalne ABA lige košarkaši Cibone su u Draženovom domu pomeli Cedevitu sa 66-51…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je bila posve izjednačena sve do posljednje četvrtine u koju je Cibona ušla s malom prednošću 51-48. No, momčad Nevena Spahije je zadnju dionicu otvorila s 11-0 i riješila sve nedoumice, a bizarno zvuči podatak da je Cedevita u završnih deset minuta ostala bez koša iz igre! Jedina tri poena iz slobodnih bacanja upisao je Miro Bilan.

Za košarkaše Jasmina Repeše je to prvi ovosezonski poraz, dok je Cibona došla do treće pobjede u pet kola.

Andrija Žižić je bio prvo ime kod ''vukova'' s 15 koševa i sedam skokova, a odmah do njega je bio i Dario Šarić s 11 poena, isto toliko skokova i tri asistencije. Cedevitu je s 14 koševa i osam skokova predvodio Jusuf Nurkić.

Da stvar po Cedevitu bude gora, Marko Tomas se opet ozlijedio. U pitanju je Ahilova tetiva.

Zadar izgubio

Košarkaši Zadra poraženi su od srpske Mega Vizure. Gosti su u Višnjiku slavili s 81-75. Zadranima je presudila loša igra u samoj završnici dvoboja. U posljednju su četvrtinu igrači Hrvoja Vlašića ušli s vodstvom 64-59, a kasnije su imali i 68-62. No, nakon toga su kola krenula nizbrdo, Mega Vizura je napravila seriju 14-0 i priči je bio kraj.

Uvjerljivo je najbolji kod Zadrana bio Marko Šutalo s 31 košem (šest trica), dok su goste predvodili Vasilije Micić sa 17 i Nikola Jokić sa 16 koševa.

Zadar je u pet kola uhvatio samo jednu pobjedu i iza njega je na ljestvici jedino ljubljanska Olimpija.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider