Košarka
SPORTOVI
Košarka
Važna pobjeda

Cibona iznenadila Igokeu u gostima, Mavra junak utakmice!

Košarkaši Cibone iznenadili su u gostima Igokeu pobijedivši u Laktašima sa 71:61. Junak utakmice bio je Dominik Mavra, mladić koji je zamjena za Jerela Blassingamea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Za nas je ovo bila bitna utakmica, prva bez Blesinggemea i zato je svaki pojedinac je dao sto posto kako bi dokazali da možemo igrati i bez njega. Bili smo koncentrirani od prve do posljednje minute, što pokazuje samo 61 koš domaćina'', rekao je Dominik Mavra koji je postigao 17 koševa.

Pogodio je tri od sedam trica, ali je bio bez promašaja za dva koša (4-4). Uz Mavru odlično su igrali Damir Markota (16 koševa), Jure Lalić (14 koševa i sedam skokova), Marin Rozić (sedam skokova i pet asistencija) i Filip Krušlin (sedam koševa).

Slaven Rimac na poziciji startnog playmakera dao je prednost Vladi Ilievskom, međutim iskusni Makedonac nije imao svoj dan. Niti on, a niti Siriščević nisu bili napadački raspoloženi. Nakon odmora Igokea je u 26. minuti mala prednost 45:41, a onda su krenuli Cibosi. Kada je Markota tricom izjednačio na 48:48 to je bio znak da će bodovi otići u Zagreb. Cibona je na početku posljednje četvrtine povela sa desetak koševa razlike i tu prednost održavala do kraja. Igokea u napadu nije imala dovoljno kvalitetnih rješenja i nije se mogla nikako približiti Cibosima.

''Znao sam da moramo biti čvrsti u obrani i da moramo riskirati šut. Imali smo sreće da su domaći loše šutirali trice i nisu se uspjeli odlijepiti'', istaknuo je Rimac. (Agencija VLM)

Ostali rezultati:

Olimpija - Szolnoki 79:61, Krka - Budućnost 81:90; danas igraju: MZT - Levski, Partizan - Mega, a u ponedjeljak Cedevita - Zadar, te Metalac - Crvena zvezda.

Poredak:

Budućnost 10-1, Crvena zvezda 10-0, Olimpija 7-4, Cedevita 7-3, Krka 5-6, Szolnoki 5-6, Cibona 5-6, Partizan 5-5, Mega Leks 5-5, Igokea 3-8, Metalac 4-6, Zadar 3-7, MZT Skopje 3-7, Levski 1-9.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider