Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Cibona furiozna protiv Mađara, Olimpija pala u Širokom

U nedjeljnoj utakmici 3. kola regionalne ABA lige košarkaši Cibone upisali su drugu pobjedu ove sezone. U Zagrebu je poražena mađarska momčad Szolnokija s 87:63.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je od prve četvrtine bila jednosmjerna ulica, u kojoj je izostala i najmanja doza neizvjesnosti. Andrija Žižić i Marin Rozić predvodili su Vukove do druge pobjede ove sezone sa po 15 ubačenih poena, dok je Jerel Blassingame pridodao 14, a Matt Janning 13 poena. Kod gostiju su najefikasniji bili Willie Warren s 15 poena, Cedric Oliver s 14 i Luka Marković s devet koševa.

Bio je to drugi poraz mađarske momčadi u ovoj sezoni ABA lige s kojim je ostala pri dnu prvenstvene ljestvice, dok je Cibona, zahvaljujući koš-razlici, skočila do čak trećeg mjesta, odmah iza Cedevite i Crvene zvezde.

Spomenimo i odličnu partiju Borisa Baraća u dresu Širokog, koji je pred svojim navijačima sa 60:58 slavio protiv ljubljanske Olimpije. Barać je za 32 minute na parketu ubacio 22 poena, upisao 10 skokova i dvije asistencije, te je bio najbolji igrač susreta.

Pobjednički je koš, doduše, u posljednjim sekundama utakmice zabio drugi Hrvat Domagoj Bošnjak, strijelac pet poena. Zanimljivo, osim Baraća nijedan drugi igrač momčadi iz Širokog Brijega nije bio dvocifren po broju poena.

ABA liga, 3. kolo:

Široki Primorka – Olimpija Ljubljana 60:58

Mega Vizura – Igokea 77:91

Cibona – Szolnoki 87:63

Redoslijed: 1. Cedevita 3-0, 2. Crvena zvezda 2-1, 3. Cibona 2-1, 4. Partizan 2-1...
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider