Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zasad su nedodirljivi

Cedevitino pitanje svih pitanja: Što učiniti da zapapri Zvezdi?

Hrvatski prvak porazom u finalu ABA lige ostao je bez Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I prije prve utakmice bilo je jasno da će Cedevita teško do naslova. U polufinalnoj seriji pobijedila je Partizan, ali je izgubila Marka Arapovića te Ryana Boatrighta. Cedevita je sinoć pokušala doći do prvog boda, no Beograđani su opet pokazali da su daleko najjača momčad na ovim prostorima.

"Bolja momčad je osvojila ligu, zasluženo sasvim, puno su više pokazali kroz cijelu sezonu, najviše od svih u ovom finalu su izdominirali, vidjela se ta razlika među momčadima, koje igraju euroligu i nas ostalih", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Zvezda je tako treći put zaredom osvojila ABA ligu, a Cedevita je izgubila četvrto finale u šest sezona. Zagrebačka momčad tako se našla u začaranom krugu. Prejaka je za ostale momčadi iz lige, ali i preslaba za Crvenu Zvezdu. A samo jedno mjesto i to ono pobjednika ABA lige vodi u Euroligu.

"Selekcija nije bila najsretnije složena na početku sezone"

"Nama je bila velika želja pokušati osvojiti regionalnu ligu i vratiti se ponovo u Euroligu. Ove godine nismo uspjeli, treba vidjeti sad što možemo učiniti, koji su razlozi, zašto nismo napravili taj rezultat", kazao je Davor Užbinec, direktor Cedevite.

Svima koji prate košarku na ovim prostorima razlozi zbog kojih Cedevita ni ove godine nije stigla do naslova i nisu tako nepoznati.

"Ova sezona Cedevita je dosta specifična, jer su u nju krenuli sa dosta igračkih promašaja na početku sezone koji su se onda reflektirali na cijeli tijek sezone, mijenjanje igrača pogotovo na ključinim pozicijama. Tu se cijela ta sezona vrti oko priče u selekciji koja nije bila najsretnije složena na početku sezone", smatra Tvrtko Puljić, novinar Sportskih novosti.

Želja je jasna - Euroliga

I dok financijsko stanje kluba s Velesajma uopće nije upitno, kadrovska je križaljka očito nešto na čemu će se morati još malo poraditi.

"Naša želja je jasna i sad ću je ponoviti mi želimo igrati Euroligu, da bi igrali Euroligu moramo osvojiti ABA ligu. Napravit ćemo što je moguće da se poboljšamo i suprotstavimo Zvezdi", naglašava direktor Užbinec.

Znači li želje za poboljšanjem i suprotstavljanjem Zvezdi samo promjene u momčadi ili i u dijelu struke najvažnije je pitanje za hrvatskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider