Košarka
SPORTOVI
Košarka
Majstorica za finale

Cedevita u paklu Podgorice: 'Svjesni smo da nas tamo čeka rat na parketu'

Cedevita je uspjela polufinalnu seriju ABA lige vratiti natrag u Podgoricu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva poraza u dvorani Budućnosti, Cedevita je pobjedama u Domu sportova izborila odlučujuću petu utakmicu koja će se igrati u srijedu.
Pred punom dvoranom dva u Domu sportova, Cedevita je sinoć uspjela izboriti put u Podgoricu. Repešini momci pobijedili su u četvrtoj utakmici doigravanja ABA lige Budućnost sa 88:85. I dok je treća utakmica dobivena s velikom razlikom od 28 koševa, sinoć su nakon nervozne utakmice pune nesportskih poteza na i izvan terena, Zagrepčani slavili s puno manjom razlikom.

Roko Ukić, kapetan Cedevite, ističe:
"Ovo je serija i nikoga nije briga je li pobjeda od 30 koševa ili pola koša, napravili smo ono što smo htjeli, obranili domaći teren. Svjesni smo da nas tamo čeka 'rat', to smo mogli vidjeti i po ovim zadnjim reakcijama Imamo tri dana da se mentalno spremimo za to i odgovorimo."
U Podgorici će ih dočekati usijana atmosfera, Crnogorci silno žele finale i propusnicu za Euroligu.

Trener Budućnosti Igor Jovović podcrtava:
"Sigurno da mi imamo psihološku prednost. Igrat ćemo pred svojim navijačima a oni će sigurno napraviti atmosferu vrijednu onoga što čekamo petnaest godina."

A prvi finalist ABA lige je poznat. Crvena zvezda pobijedila je Partizan u četvrtoj utakmici polufinala te s ukupnim omjerom 3:1 izborila završnicu. Njihove utakmice već uobičajeno su na rubu incidenta, a sinoć je kulminacija bio fizički obračun uvijek nervoznog trenera Partizana, Duška Vujoševića, u tunelu nakon utakmice.

"Prolazeći kroz tunel, čovjek je izašao iz tunela i zazva me ala k...., došlo je do razmjene udaraca, ja ne znam kako se zove taj čovjek, kažu da je on jedan o navijača Crvene zvezde", ispričao je Duško Vujošević, trener Partizana.

Finale se također igra na tri dobivene utakmice. No, prvo ćemo morati saznati ime drugog finalista. Budućnost - Cedevita, srijeda 18.30 sasti, Doma TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider