Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Zadra

Cedevita u napetoj završnici bolja od Partizana

Košarkaši Cedevite upisali su veliku pobjedu u sklopu 13. kola regionalne ABA lige. Momčad Jasmina Repeše slavila je u Zagrebu protiv Partizana sa 68:65.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu, te je nakon osam minuta igre u prvoj četvrtini imala 12 poena prednosti (21:9). Međutim, Partizan zatvara prvu dionicu serijom 8:0, pa Cedevita na predah odlazi sa svega četiri poena prednosti.

Košarkaši Jasmina Repeše vodili su u nastavku utakmice sve do pretposljednje minute dvoboja, kada je Partizan poveo s 59:58. Međutim, serijom 5:0 Cedevita u posljednjoj minuti ponovno ima naizgled sigurnih +4.

Partizan tricama Kinseyja i Milosavljevića poravnava rezultat susreta na 65:65, nakon čega je uslijedila serija nepreciznog izvođenja slobodnih bacanja. Seriju je, srećom pozitivno, otvorio Goran Suton, koji je izborio prekršaj od strane Dalloa. Suton je dvama pogođenim slobodnim bacanjima donio Cedevitu novu prednost, a onda je Partizan izgubio loptu nakon što ju Milosavljević pet sekundi nije uspio izvesti nakon pozvanog time-outa. Smith je potom pogodio jedno bacanje, nakon kojeg je uslijedilo pet promašaja, jedno njegovo i još po dva s obje strane.

Osmi poraz Zadrana

Cedevita se pobjedom izjednačila s Partizanom po broju pobjeda i poraza u sezoni, te je, barem privremeno, zasjela na diobu prvog mjesta ljestvice ABA lige. U ponedjeljak Crvena zvezda ima priliku vratiti jedinicu, ali joj za to treba pobjeda u Beogradu protiv Cibone.

Ljubljanska Union Olimpija na svom je parketu svladala Zadar 90:66. Domaća je momčad nakon prvog poluvremena vodila sa 16 koševa razlike, a nakon treće četvrtine i s 26 poena prednosti. Alex Stephenson bio je sa 17 koševa i 8 skokova najučinkovitiji u redovima domaće momčadi. Jakov Vladović je u dresu Olimpije bivšem klubu ubacio 8 poena. U Zadru su najbolji strijelci bili Josip Sobin sa 16 i Marko Ramljak s 10 koševa.

Zadrani su pretrpjeli osmi poraz (5-8), dok je Union Olimpija proslavila tek četvrtu pobjedu.

ABA liga, 13. kolo:

Union Olimpija – Zadar 90:66

Cedevita – Partizan 68:65

Redoslijed: 1. Partizan 9-4, 2. Cedevita 9-4, 3. Crvena zvezda 9-3, 4. Budućnost 8-5, 5. Cibona 8-4(-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX