Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stigla službena potvrda

Cedevita stekla pravo nastupa u Eurokupu

KK Cedevita i sljedeće će sezone igrati u Europi, kao jedan od 48 klubova koji će participirati u prvom krugu Eurokupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem 6. mjesta u ABA ligi, s omjerom 15-11, Cedevita je stekla pravo nastupa u Eurokupu za što je iz ureda lige danas stigla i službena potvrda. Eurokup od slijedeće sezone ima novi sustav natjecanja, uz sudjelovanje 48 momčadi podijeljene u 8 skupina po 6 klubova, sve u dvije konferencije podijeljene prema geografskoj lokaciji.

Smještaj klubova u jednu od konferencija još nije objavljen, a bit će objavljen uoči ždrijeba natjecanja. Iz svake skupine u drugi krug idu po 3 najbolje momčadi iz skupine, a pridružit će im se i 8 klubova koji će ispasti iz prvog kruga Eurolige.

U drugom krugu 32 kluba tvore 8 skupina po 4 kluba a najbolja 2 prolaze u TOP 16 fazu natjecanja. U njoj, po novom sustavu, kreće eliminacijska faza 1/8 finala, dalje ide bolji iz dvije utakmice, i tako redom do jedne finalne utakmice na neutralnom terenu.

Cedevita će, dakle, u prvoj fazi Eurokupa odigrati 10 utakmica, 5 u gostima i 5 na domaćem parketu u Domu sportova. Eventualnim prolaskom u drugi krug dobila bi novih 6 utakmica do 1/8 finala.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider