Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita dobila Split

Zagrebačko finale Kupa: Cibona uništila Zadrane!

Košarkaši Cedevite prvi su izborili finale Kupa Krešimir Ćosić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom polufinalu Cedevita je pobijedila Split s 89:80 i izborila samu završnicu natjecanja u kojem brani lanjski trofej. Izostanak Nikole Vujčića ipak je bio nenadoknadiv i Žuti nisu imali šanse protiv momčadi koju su pobjeđivali u oba ovosezonska susreta ABA lige.

Split je u završnici prve četvrtine vodio 17:14, ali nakon toga Cedevita radi seriju i preokreće rezultat. Prednost je do poluvremena samo rasla, kao i u trećoj četvrtini, da bi u posljednjoj dionici Žuti uspjeli smanjiti na pristojnih minus devet.

Zbog izostanka sportskog direktora na parketu do izražaja je došao Filip Kraljević koji je sa 16 koševa bio i najbolji strijelac žutih. Kraljević je bivši Cedevitin centar koji se kalio na posudbama dok se njegov zagrebački klub i Split nisu dogovorili oko prelaska Babića u Cedevitu i to na način da ga (Kraljevića) ove sezone još uvijek Cedevita plaća.

I dok su Kraljevića puštali da šutira, cedevitaši to nisu dozvolili najboljem šuteru Splita Ivanu Mimici (10 koševa), ali i Srđanu Subotiću (12 koševa). Cedevitin centar Miro Bilan dominirao je u reketu (19 koševa), a isto to je činio i njihov krilni centar Predrag Šuput (15 koševa) koji je Vukušića uveo u probleme s prekršajima.

Drugo polufinale bilo je igra mačke i miša - Cibona je odigrala odlično i slavila 100:67 protiv Zadra koji bez dvojice Amerikanaca nije bio ozbiljan suparnik.

Vukovi su grizli, svi su se upisali u strijelce osim Kovačevića, a njihova prednost narasla je na enormna 33 poena prednosti.

Finale između Cedevite i Cibone igra se u četvrtak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider