Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cedevita osvojila Kup

Samo u Hrvatskoj: Glavni igrač nije htio sjesti u taksi i doći na finale!

Premda u Italiju, u novi klub, putuje tek u petak, junak polufinala Sean May nije došao na finalnu utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko god da su ga platili, a priča se i o pola milijuna eura, u četvrtak se Matjaž Smodiš svom klubu isplatio. Uz šut iz igre 9-12, slovenski reprezentativac ubacio je 27 koševa i donio Cedeviti prvi trofej u povijesti kluba. Doduše, osvojila je Cedevita i Kup Dražena Petrovića, no to ipak nije tradicionalno natjecanje.

Promašenih 150.000 kuna

Cedevitaši su pobijedili Zagreb u Trnskom (74:72), u njegovu gnjezdu za što je zagrebaš Ante Mašić priznao da je poprilično zaboljelo. Tim više što je Zagreb ovo domaćinstvo platio HKS-u 150.000 kuna.

"Ključno je bilo njihovih čak 20 skokova u napadu", ustvrdio je Mašić.

A boljelo je i kapetana Krunu Simona, čovjeka koji je podigao sva četiri dosadašnja Zagrebova trofeja. No, Kruno je sinoć zbog ozljede bio gledatelj. Sean May je pak neočekivano bio televizijski gledatelj. Premda je večer prije bio ponajbolji igrač polufinale pobjede nad Zadrom, čovjek se nije pojavio na finalu.

Suci ipak nisu bili faktor

Navodno mu je menadžer zabranio nastup zbog pritiska novog kluba Montegranara, potom su zagrebaši ipak dobili odobrenje, ali prekasno. May na koncu nije htio sjesti u taksi i dojuriti u dvoranu.

"Ako se mene pita, bolje bi bilo da niti jučer nije igrao. Da me netko pitao bi li više volio pobijediti s Mayom ili izgubiti s 20 razlike bez njega, izabrao bih ovo drugo", govorio je poprilično razočarani Zagrebov trener Vlado Androić.

No, zato su cedevitaši bili poprilično ushićeni, pa tako i njihov trener Dražen Anzulović, kojemu je to bio prvi osvojeni Kup u Hrvatskoj. S igračima su podijelili radost i predsjednik Mladen Veber, ali i glavni sponzor Emil Tedeschi, kojemu su čestitali i predsjednik i sportski direktor Zagreba Davor Jelavić i Hrvoje Ciketić.

"Drago mi je da suci danas nisu bili faktor", kazao je Tedeschi, uvjeren da njegova momčad može biti i prvak države.

"Mi dosad kao da nismo znali kako se osvajaju trofeji, a sada imamo to iskustvo i zadovoljstvo", kazao je kapetan Cedevite Marino Baždarić, koji je svoju medalju stavio supruzi oko vrata.

Osim Smodiša, ključne koševe u završnici postizali su Bagarić i Vukušić, koji je u poluvremenu bio na terapiji ozljeđenog gležnja. Cedevitaši se na koncu nisu mogli nauživati pehara kojeg su primili iz ruku Ljerke Ćosić, supruge legendarnog Kreše. (Agencija VLM)

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati