Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gradski derbi

Cedevita nanijela Ciboni prvi poraz u prvenstvu

Košarkaši Cedevite pobijedili su u Domu sportova Cibonu sa 78:69 čime su se gradski rivali poravnali u skoru te, i jedni i drugi nakon 7. kola Lige za prvaka, imaju šest pobjeda i jedan poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevitaše su predvodili Predrag Šuput sa 19 koševa dok je isto toliko ubacio Bracey Wright i pridodao devet asistencija te pet skokova. Marko Tomas i Marino Baždarić postigli su po deset koševa.

''Osim pobjede, nisam zadovoljan igrom, nismo imali ravnotežu unutarnje i vanjske igre, ali šuterska učinkovitost nas je izvukla i donijela pobjedu. Ali za igru na višoj razini to nam nije dovoljno. Ni od Bilana ni Andrića nismo dobili koševe iz reketa, ali 13 trica presudilo. Zadovoljan sam obranom, Cibonu na manje od 70 koševa limitirali. To je ono što PH fali, jer mnogima se zna pobjednik i prije, a sad je li utakmica bila kvalitetna, o tome se može raspravljati. Koš-razlika s Cibonom može odlučivati u nekom krugu, a sad se idemo osvetiti i Zadru za početni poraz'', komentirao je trener cedevitaša Jakša Vulić.

Kod 'cibosa' najučinkovitiji bio je Jerel Blassingame sa 17 koševa, četiri skoka i tri asistencije, a Dario Šarić upisao je 13 koševa, šest skokova i tri asistencije. Sandro Nicević dodao je 12, a DJ Strawberry deset koševa.

''Dobro smo počeli, držali Cedevitu, ali opet smo ušli u problem, prije svega šuterski, kad je Cedevita stala u zonu. Dva puta smo se vraćali, ali nije bilo snage. Još nam se danas ozlijedio i Žižić. No, stvarno nam nije išla trica, bili smo koncentrirani, držali smo se dobro, ali loš šut nas je koštao. Sad smo svi izjednačeni. Moramo biti realni, Kus i Žižić su stariji igrači, sezona je duga, ali jako nam trebaju za ono što slijedi'', komentirao je trener vukova Danijel Lutz. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider