Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bilan i Vrsaljko najbolji

Cedevita nakon produžetka slavila u Ljubljani

U sklopu 9. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je nakon produžetka slavila u dvorani Stožice u Ljubljani protiv domaćina Union Olimpije sa 71:69.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici obrana i neefikasnih napada Cedevita je stigla do sedme pobjede ove sezone i to na gostovanju protiv momčadi koja je bila na nizu od četiri pobjede u svim natjecanjima. Ljubljančani su vodili tijekom prve tri četvrtine utakmice, no u posljednjoj je dionici momčad Jasmina Repeše odigrala kvalitetnije, te je po prvi put nakon devete minute susreta povela.

>> Cibona pregazila Zadrane u drugom poluvremenu

Vodstvo nije ispuštala sve do posljednje minute susreta, kada je Olimpija zakucavanjem Drobnjaka izjednačila na 59:59 i odvela susret u produžetak. Ljubljančani su poveli na startu dodatnih pet minuta, no ključnom se pokazala trica Tomislava Zubčića, nakon koje Cedevita više nije bila u minusu. Do kraja su su zagrebački košarkaši, točnije Ante Delaš, ubacivali slobodna bacanja, te na taj način stigli do vrijedne pobjede.

Najefikasniji je u redovima pobjedničkog sastava bio Miro Bilan, koji je ubacio 19 poena i upisao 13 skokova. Zubčić je pridodao 10 uz devet skokova. Kod domaćina je Sasu Salin ubacio 18 koševa, dok je naš Jakov Vladović ubilježio šest, uz tri skoka i pet asistencija.

Spomenimo i da je u preostalom subotnjem ogledu MTZ u Skopju slavio protiv Igokee s 90:85.

ABA liga, 9. kolo:

Cibona - Zadar 91:74

Olimpija – Cedevita 69:71, produžetak

MZT – Igokea 90:85

Redoslijed: 1. Cedevita 7-2, 2. Cibona 6-3, 3. Crvena zvezda 6-2, 4. Partizan 6-2, 5. Igokea 5-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider