Košarka
SPORTOVI
Košarka
Đorđević u Zagrebu

Cedevita na Panathinaikos bez Luke Babića

Cedevite u četvrtak (19 sati) dočekuju atenski Panathinaikos u 6. kolu TOP 16 Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite u četvrtak (19 sati) dočekuju atenski Panathinaikos u KC Dražen Petrović, u utakmici 6. kola E skupine Top 16 faze Eurolige, za koju treneru Veljku Mršiću na raspolaganju neće biti Luka Babić zbog ozljede stopala.

"Babić je bitan, igrač s najvećom minutažom, naš treći strijelac, drugi skakač, drugi asistent. Šteta što ga nema u ovim utakmicama koje nam dolaze u sljedeća dva tjedna", izjavio je u utorak Veljko Mršić na konferenciji za medije u Domu košarke na Velesajmu.

Babićev izostanak nije jedini problem koji muči Mršića, jer se nakon utakmice s Mega Leksom razbolio i Nemanja Gordić koji već dva dana nije u treningu.

"Morat ćemo u vanjskoj liniji potražiti neka druga rješenja. Prilika je to i drugima da se nametnu", rekao je Mršić uoči dvoboja s najtrofejnijim europskim klubom u ovom stoljeću koji je nakon pet kola druge euroligaške faze na istom učinku kao i hrvatski prvak, s dvije pobjede i tri poraza.
S obzirom na izjednačenost skupine te želju Cedevitinih košarkaša i vodstva da se što duže zadrže u borbi za prva četiri mjesta koja vode u četvrtfinale, utakmica protiv Panathinaikosa još više dobiva na važnosti.

"Sve su utakmice važne, posebno domaće. U gostima je teže pobjeđivati, iako se to baš na nas ne odnosi, s obzirom na to da nam bolje ide vani. No, važno je obraniti domaći teren", rekao je iskusni James White, jedan od rijetkih Mršićevih košarkaša koji zna kako je to igrati protiv Panathinaikosa.
"Davno je to bilo, mislim dok sam igrao za Fenerbahče. Sjećam se samo atenskih bubnjeva i da smo izgubili obje utakmice."

O važnosti utakmice protiv momčadi koju od ove sezone vodi srpski trener Aleksandar Đorđević govorio je i Mršić.
"Plasman u Top 16 velika je stvar, ali sad se možemo boriti za četvrtfinale. Ne pristajem na pristup da nemamo što izgubiti. Svaka nam je važna, a ova je protiv direktnog rivala koji ne dolazi u dobrom trenutku", rekao je Cedevitin trener i ponudio formulu za uspjeh protiv grčke momčadi.

"Od starta moramo biti čvrsti, igrati jako dobru obranu s puno energije, da im ne damo da se razmašu. Imaju puno dobrih pojedinaca i svaki od njih ima prostora riješiti utakmicu. Moramo pokušati ubrzati igru između obrambenog i napadačkog dijela. Hoćemo li u tome uspjeti, vidjet ćemo", zaključio je Mršić.

Dvoboj Cedevite i Panathinaikosa u KC Dražen Petrović na rasporedu je u četvrtak, s početkom u 19 sati

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider