Košarka
SPORTOVI
Košarka
Arapović najbolji

Cedevita izgubila 'nebitnu' utakmicu i saznala tri suparnika za TOP 16

Košarkaši Cedevite u susretu su posljednjeg, 10. kola skupine B prvog kruga Eurolige pretrpjeli visok 70-92 (16-23, 13-22, 28-22, 13-25) poraz na gostovanju kod Laboral Kutxe u Vitoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je plasman u TOP 16 osigurala još prije tjedan dana, a u dvoboju protiv Laboral Kutxe mogla je popraviti plasman na ljestvici i završiti na boljoj poziciji od četvrte, ali pokazalo se kako su utakmice posljednjih tjedana psihički prilično ispraznile momčad, koja je odigrala vrlo loše, poglavito kada je u pitanju igra u obrani.

Lošom završnicom prvog poluvremena, Cedevita je na odmor otišla s minusom od 16 poena (29:45), a najbolje razdoblje u igri zagrebačkog sastava bio je početak drugog dijela kada je zonskom obranom iznenadio domaćina, te se primakao na osam pogodaka zaostatka (61:53). Nažalost, uslijedio je strmoglavi pad, te je Laboral Kutxa sredinom posljednje četvrtine pobjegla na više od 20 razlike i mirno privela susret kraju.

Marko Arapović je sa 12 koševa bio najefikasniji u sastavu Cedevite, dok je Fabien Causer postigao 20 poena za Laboral Kutxu.

Cedevita je tako natjecanje u skupini B završila s četiri pobjede i šest poraza, te je zauzela četvrto mjesto, dok je Laboral Kutxa sa šest pobjeda i četiri poraza osigurala drugo mjesto.

Što se tiče TOP-a 16 Eurolige, Cedevita će igrati u skupini E i zasad su joj poznata tri protivnika - Fenerbahče, Panathinaikos i Darussafaka, koja je zahvaljujući boljem međusobnom omjeru eliminirala slavni Maccabi Tel Aviv. Preostala četiri kluba koji će igrati u skupini E saznat ćemo nakon što se u petak navečer kompletira prvi dio natjecanja posljednjim dvobojima 10. kola.

TOP 16 sastoji se od dvije skupine (E i F) po osam momčadi koje se sastaju svatko sa svakim kod kuće i u gostima, a četiri prvoplasirane ekipe nakon 14 kola idu u četvrtfinale u kojem će se boriti za mjesto na Final Fouru.

 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider