Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz u Istanbulu

Cedevita izgubila od Fenerbahčea

Cedevita je izgubila u Istanbulu od Fenerbahčea sa 86:73...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 5. kola E skupine TOP 16 faze Eurolige košarkaši Cedevite su u Istanbulu izgubili do Fenerbahčea 73-86 upisavši treći poraz u drugom krugu natjecanja.

Cedeviti je ovo bilo već treće gostovanje ove sezone u Istanbulu, te prvi poraz. U prvom krugu natjecanja je slavila protiv Anadolu Efesa, a u drugoj rundi i protiv Darušafake. Međutim, protiv Fenerbahčea nije išlo i momčad Željka Obradovića je upisala i petu pobjedu u TOP 16 fazi natjecanja.

Hrvatski prvak je porazom u Ulker Areni prekinuo i niz od tri uzastopne pobjede - po jedne u Euroligi (Anadolu Efes), ABA ligi (Tajfun) i Kupu Krešimira Ćosića (Gorica).

Momčad Veljka Mršića je loše ušla u susret i Fener je na polovici prve četvrtine imao deset koševa prednosti (18-8), a vrlo brzo i velikih +17 (25-8). Druga dionica donijela je daleko bolju igru hrvatskog prvaka i taj period igre Cedevita je dobila 21-13. U trećoj četvrtini Cedevita se posve vratila u meč smanjivši u dva navrata zaostatak na svega koš razlike (60-59, 62-61). Nažalost, Fenerbahče je u posljednju četvrtinu ušao serijom 13-4 pobjegavši na plus deset (75-65) i više nije ispuštao prednost. Cedevita je zaprijetila smanjivši na 79-73, no na koncu je završilo +13 za Fener.

Turski sastav su do pete pobjede predvodili Luigi Datome sa 19 koševa, Ekpe Udoh sa 17 koševa, te Jan Vesely sa 12 koševa i šest skokova. Kod Cedevite najefikasniji su bili Miro Bilan sa 13 koševa i četiri skoka, James White sa 13 koševa, tri skoka i četiri asistencije, te Jacob Pullen sa 12 koševa.

Preostale tri utakmice iz ove skupine na rasporedu su u petak, a sastaju se Unicaja - Anadolu Efes, Panathinaikos - Darušafaka, te Crvena zvezda - Lokomotiv Kuban.

Na ljestvici vodi Fenerbahče (5-0) ispred Lokomotiva (3-1), Cedevite (2-3), Unicaje (2-2), Anadolu Efesa (2-2), Crvene zvezde (2-2), Panathinaikosa (1-3) i Darušafake (0-4).

U idućem kolu Cedevita će 2. veljače dočekati Panathinaikos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider