Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bez drame

Cedevita deklasirala Zadrane, Cibona rutinski slavila protiv Šibenika

Košarkaši Cedevite i Cibone ostvarili su pobjede u susretima trećeg kola Lige za prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u Domu sportova deklasirala Zadar 93-68, dok je Cibona u KC Dražen Petrović bila bolja od Šibenika 84-73.

Do ove utakmice Cedevita i Zadar ove sezone susreli su se tri puta. U ABA ligi Zadar je slavio u Zagrebu, a Cedevita u Zadru, dok je u finalu Kupa Krešimira Ćosića u Vukovaru pobjedu odnijela momčad Jasmina Repeše. Zanimljiv je pritom podatak da je u Zagrebu bilo tri razlike za Zadar, a u Zadru i Vukovaru po četiri razlike za Cedevitu.

Dosadašnje tri utakmice ova dva protivnika bile su zanimljive i napete. No, ovoga puta Cedevita je vrlo brzo otklonila sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Već na poluvremenu je imala +18 (49-31) i potom mirno privela susret kraju. Cedevitu su do pobjede predvodili Fran Pilepić sa 24 koša, Stanko Barać sa 19 i Roko Leni Ukić sa 10 koševa. Kod Zadra najefikasniji su bili Josip Sobin sa 18 i Ive Ivanov sa 12 koševa.

U drugom večerašnjem ogledu Cibona je porazila Šibenik 84-73. Uvod u utakmicu je bio slavljenički. Cibona je danas obilježila 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe kada je u atenskom finalu pobijedila Real Madrid 87-78. Dan kada je Cibona prvi put zasjela na europski tron upisan je zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta i u sjećanja Ciboninih navijača. Bio je to prvi naslov europskog klupskog prvaka za hrvatsku košarku, a isto je ponovila Cibona i sljedeće godine kada je u Budimpešti pobijedila Žalgiris. Momčad Cibone u Ateni, predvođenu trenerom Mirkom Novoselom, činili su Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

Cibonu su do pobjede protiv Šibenika predvodili Ivan Sirišćević sa 22, te Dominik Mavra i Marko Jagodić Kuridža sa po 12 koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Ljubo Šamadan sa 21 i Zoran vrkić sa 16 koševa.

U preostala dva susreta ovog kola u srijedu se sastaju Kvarner 2010 i Zabok, te Alkar i Zagreb.

Cedevita je dosad u nacionalnom prvenstvu odigrala pet susreta (utakmice petog i šestog kola odigrala je unaprijed) i upisala je jednako toliko pobjeda. Poslije Zadra Cedeviti će već u četvrtak u 19:00 sati u Dom sportova doći Cibona, nakon čega Repešina momčad u utorak, 14. travnja počinje polufinalnu seriju doigravanja ABA lige protiv Budućnosti VOLI. Na drugom mjestu je Cibona s tri pobjede iz tri susreta, a treći je Zadar koji ima dvije pobjede i poraz. Slijede Kvarner 2010 (1-2), Zagreb (1-1), Zabok (0-2), Šibenik (0-3) i Alkar (0-3).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider