Košarka
SPORTOVI
Košarka
Peta pobjeda

Cedevita deklasirala MZT, Boatright, James i Bilan najbolji

Aktualni hrvatski prvaci u trećem ovosezonskom ogledu s makedonskim protivnikom upisali su treći trijumf.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 8. kola A skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su dvorani II Doma sportova pobijedili skopski MZT sa 95:61 ostvarivši petu pobjedu u skupini.

Bio je to treći sraz Cedevite i MZT-a ove sezone i treća pobjeda hrvatskog prvaka. U ABA ligi je Cedevita u 'dvojci' slavila 82:61, dok je u prvom susretu u Eurokupu na gostovanju pobijedila 89:85.

Na klupi MZT-a europsku premijeru imao je hrvatski stručnjak Ante Nazor koji je prije desetak dana preuzeo skopski sastav. Nazor je kao trener Zadra (2012./13. i 2014.-16.) bio 'crna mačka' za Cedevitu protiv koje je imao pozitivan skor 9:7, a čak četiri puta je Nazor sa Zadrom slavio u Domu sportova. Ovoga puta nije uspio.

Cedevitu su do uvjerljive pobjede predvodili Ryan Boatright sa 20 koševa, Rashad James sa 15 koševa i pet skokova, te Miro Bilan sa 14 koševa i šest skokova. Kod gostiju najefikasniji su bili Jure Lalić sa 14 i Stefan Sinovec sa 10 koševa.

U drugom susretu iz skupine Nižnji Novgorod je pobijedio Lietkabelis 91:89.

Na ljestvici vodi Cedevita sa 12 bodova, Gran Canaria ima bod manje i utakmicu manje, a zatim slijede Lietkabelis (10), Nižnji (9) i MZT (6).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider