Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potpuno zasluženo

Budućnost za povijest: Crnogorci srušili Zvezdu i osvojili ABA ligu!

Zvezda je predala krunu, a s njom i pravo na nastup u Euroligi iduće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Budućnosti ostvarili su najveći uspjeh u novijoj povijesti kluba osvojivši u subotu naslov pobjednika ABA lige pobjedom na svom terenu u Podgorici nad beogradskom Crvenom zvezdom 77:73 (22:15, 14:23, 24:19, 17:16) u četvrtoj utakmici finalne serije u kojoj je crnogorski prvak slavio sa 3:1.

Do konačnog trijumfa Budućnost je stigla u uzavreloj atmosferi dvorane Morača i u neizvjesnoj završnici, u kojoj su nadoknadili dva koša zaostatka (68:70). U prijelomnim trenucima momčad pod vodstvom Aleksandra Džikića pokazala je više mirnoće, a igračem odluke pokazao se Nikola Ivanović sa jednom ukradenom loptom i četiri koša.

No, glavni pokretač Budućnosti ponovno je bio Nemanja Gordić i službeno je proglašen najkorisnijim igračem finala. Gordić je dvoboj završio sa 18 koševa i pet asistencija. Ivanović je ubacio 17 koševa, a Barović 14 za pobjednike. Kod Beograđana Rochestie je ubacio 14 poena uz šest asistencija, Omić je postigao 12 koševa.

Nakon tri uzastopna trijumfa Crvena zvezda ostala je bez naslova pobjednika ABA lige, a time i bez nastupa u Euroligi sljedeće sezone, u kojoj će zaigrati Budućnost.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider