Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svaka čast Kobe!

Bryant pretekao Jordana na trećem mjestu najboljih strijelaca svih vremena

Kobe Bryant pretekao je Michaela Jordana i postao treći najbolji strijelac u povijesti NBA lige s 32 310 poena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bek Los Angeles Lakersa ušao je u utakmicu protiv Minnesote Timberwolves s osam poena manje od čovjeka s kojim ga najviše uspoređuju, odnosno čovjeka kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena. Bryant je Jordana s trećeg mjesta ljestvice najboljih strijelaca svih vremena skinuo malo manje od pet i pol minuta prije poluvremena, kada je stavio dva slobodna bacanja.

"Čestitam Kobeju na ovom dostignuću. Očito je veliki igrač, sa snažnom radnom etikom i jednako velikom strašću za košarkom. Uživao sam gledajući njegov napredak u košarci tijekom godina i veselim se što ću svjedočiti njegovim novim dostignućima", napisao je u priopćenju za javnost Michael Jordan.

Kada je ubacio drugo slobodno bacanje kojim je pretekao Jordana, domaćin Minnesota zaustavio je utakmicu i dopustio da se takav uspjeh proslavi. Igrači su se samo slijevali prema u tom trenutku najpopularnijem košarkašu svijeta, dok mu je vlasnik Timberwolvesa Glen Taylor poklonio loptu s kojom je ubacio 32 293. poen.

Bryantu je trebalo 1269 utakmica da ostvari učinak od 32 310 poena, dok je Jordan trebao svega 1039 susreta.

"Kao što nikada nismo vidjeli igrača poput Michaela Jordana, tako nikada nećemo vidjeti igrača poput Kobea Bryanta", 'tvitao' je Magic Johnson.

Jordan se dva puta vraćao iz mirovine. Prvi je puta prestao igrati s 30 godina, pa se vratio s 32, a potom je u mirovinu otišao s 35 i vratio se s 38 na posljednje dvije sezone. Može se reći da je najbolje godine za košarkaša u NBA ligi (oko 30-e) proveo uživajući u životu. Jordan je proveo i tri godine na fakultetu, dok je Bryant u NBA ligu stigao ravno iz srednje škole 1996. godine.

Zanimljivo, Bryant je debitirao upravo protiv Minnesote kao 18-godišnjak 1996. godine. Tada je za šest minuta na parketu ostao bez poena. Noćas je utakmicu završio s 26 koševa i puno razloga za zadovoljstvo i ponos.

Ispred Bryanta još su samo Karl Malone i Kareem Abdul-Jabbar. Malone je drugi s 36 928 poena, dok je Abdul-Jabbar vodeći s 38 387. S obzirom da Bryant ima 36 godina obojica se čine nedostižnima, no ukoliko ga zdravlje posluži...

Veliki uspjeh Bryant pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider