Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još su u igri

Briljantni Žorić i Williams srušili Efes usred Istanbula!

Hrvatski košarkaš Luka Žorić odigrao je sjajnu ulogu u slavlju svoje Unicaje na gostovanju kod Efesa Anadolua u sklopu 13. kola skupine E Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je momčad ostala na životu za prolazak u četvrtfinale pobjedom kod turskog Efesa 70:64, ponajviše zahvaljujući Marcusu Williamsu i Luki Žoriću. Williams je za 36 i po minuta na parketu upisao 22 poena, te ostvario sedam skokova i isto toliko asistencija.

Žorić je pak za svega 27 i po minuta ubacio 21 poen (9/17 za dvicu, 3/5 s crte slobodnog bacanja), te osam puta uhvatio loptu pod obručima, upisao dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu. Drugog hrvatskog reprezentativca Krunoslava Simona nije bilo u gostujućoj momčadi.

Pobjedom je Unicaja ostala na životu za ulazak u četvrtfinale, no za to joj sad treba poraz grčkog Panathinaikosa kod njemačkog Brose Basketsa, koji u 12 utakmica Topa 16 još nije ostvario nijednu pobjedu!

Recimo i da je u ranije završenom susretu iste skupine moskovski CSKA pred svojim navijačima nadigrao Real Madrid 81:72, čime je došao na prag osvajanja prvog mjesta u skupini. Naime, ukoliko se na kraju i zatvori krug s jednakim brojem pobjeda i poraza između te dvije momčadi, CSKA će biti prvi zbog pobjede od devet poena razlike. Kraljevski klub slavio je u Madridu s jednim manje!

 

Euroliga, 13. kolo:

skupina E

CSKA - Real Madrid 81:72

Efes Anadolu - Unicaja 64:70

Brose Baskets - Panathinaikos (kasnije)

Redoslijed: 1. CSKA 10-3, 2. Real Madrid 9-4, 3. Anadolu Efes 9-4, 4. Panathinaikos 8-4, 5. Unicaja 7-6, 6. Žalgiris 5-7, 7. Alba Berlin 2-10, 8. Brose Baskets 0-12

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider