Košarka
SPORTOVI
Košarka
Indiana ili Miami?

Briljantni Parker prva figura, Spursi 'metlom' u veliko finale

San Antonio Spursi su u finalu Zapada pobijedili Memphis sa 4:0 i plasirali se u veliki finale NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s ponedjeljka na utorak San Antonio je dobio i drugu utakmicu u gostima, ovaj put 93:86, čime je ujedno dobio i šestu utakmicu zaredom u doigravanju (dvije protiv Golden Statea i četiri protiv Memphisa).

Tim Duncan će tako igrati svoj peti veliki NBA finale, a u sva prethodna četiri pokušaja je odlazio do kraja (1999., 2003., 2005. ii 2007. godine). Preostali dvojac velike trojke Spursa, Manu Ginobili i Tony Parker, će u finalu ovaj put, pak, loviti četvrtu titulu. Njih dvojica su osvojili sve titule osim one 1999. godine. Zanimljivo je da su četiri prethodne titule Spursi uzimali tijekom neparnih godina, kakva je i aktualna...

U posljednjem finalu, onom 2007., San Antonio je s 4:0 pobijedio LeBrona Jamesa, koji je tada bio vođa Clevelanda. Lako je moguće da će Spursi opet igrati protiv Jamesa, ali ovog puta i Miamija koji ima 2:1 u finalu Istoka protiv Indiane.

U četvrtoj utakmici protiv Memphisa košarkaši San Antonija su poveli odmah od starta, a prva je četvrtina završila s 24:14 za goste. Kompletni ostatak ogleda Spursi su proveli u vodstvu, iako je domaćin došao na zaostatak od tri poena u posljednjoj minuti.

Možda i najbolju utakmicu ove sezone u doigravanju je odigrao Tony Parker koji je postigao 37 poena uz četiri skoka i šest dodavanja. Imao je Parker sjajan šut iz igre (14/21 za dva poena i 1/1 za tri), kao i savršenih 6/6 s linije slobodnih bacanja. Tim Duncan je dodao 15 poena uz osam skokova i četiri blokade, a Kawhi Leonard 11 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti.

Na drugoj strani najbolji je bio čovjek s klupe, Quincy Pondexter, sa 22 poena.

 

NBA doigravanje, finale Zapada:

Memphis (5) - San Antonio (2) 86:93 (Pondexter 22p, 3s, Gasol 14p, 5s, 5a / Parker 37p, 4s, 6a, Duncan 15p, 8s, 4bl, Leonard 11p, 6s, 5ul)

San Antonio je dobio seriju s 4:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider