Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tko će biti izbornik?

Briljantne partije u klubovima - jamac uskrsnuća hrvatske košarke?

Hrvatska košarkaška reprezentacija smještena je u skupinu C Eurobasketa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Našim košarkašima u Celju će protivnici biti Španjolska, Slovenija, Poljska, Gruzija i Češka, a prvi susret na rasporedu je već 4. rujna i to protiv europskih prvaka Španjolaca.

Reprezentaciju će kao kapetan voditi Roko Leni Ukić. Inače, hrvatski reprezentativci ove sezone briljiraju u svojim europskim klubovima. Ante Tomić sjajnim je igrama zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača veljače u izboru Eurolige i španjolske ACB lige. Bojan Bogdanović u dresu Fenerbahčea predvodi listu strijelaca dok Zoran Planinić u dresu Himkija predvodi listu najbojih asistenata. No, može li se to konačno i materijalizirati i na Europskom prvenstvu?

"Sigurno da su dobre partije svih nas dobra stvar, ali to ne daje nikakve garancije da ćemo kao ekipa biti na Euru", ističe kapetan Ukić.

Bivši reprezentativac Damir Mulaomerović upozorava na jednu vrlo bitnu stvar: "Treba se fokusirati jedino i isključivo na košarku, mi definitivno imamo igrače koji mogu iznijeti tu priču. No, uvijek se tu provlači i dosta drugih stvari, treba se fokusirati na košarku i treba odredi 12 igrača koji će nositi igru.

Mjesecima se nagađa kako će izbornik biti čovjek koji je reprezentaciju vodio i posljednje četiri godine, trenutačno trener Unicaje Jasmin Repeša. No, njega od reprezentativne klupe dijeli pravilo prema kojem trener španjolskog kluba ne smije biti i izbornik.

"To definitivno nije situacija koja ide na ruku, trener bi već trebao odraditi par razgovora, a mi nemamo trenera. Mislim nemamo, svi pričaju da će to biti gospodin Repeša, ali sve ovisi o njegovom angažmanu u Španjolskoj, i to definitivno nije dobra situacija, koja će doprinijeti stabilnosti."

A ono što je reprezentaciji pet mjeseci uoči Eura potrebno upravo je stabilnost, kako bi se igrači u Sloveniji bavili samo svojim jedinim poslom - igranjem košarke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider