Košarka
SPORTOVI
Košarka
Srušio Panathinaikos u Ateni

Bravo majstore! Pogledajte potez večeri Eurolige u režiji Krune Simona

Hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon pogodio je tricu sekundu prije kraja utakmice u kojoj je njegov Lokomotiv Kuban u Ateni pobijedio domaći Panathinaikos 72-69 u 4. kolu D skupine Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prethodnih pet trica na utakmici Simon je promašio, ali je onu zadnju i najvažniju hladnokrvno pogodio za treću pobjedu svoje momčadi i drugi poraz Panathinaikosa. Pobjednički koš Krunoslava Simona proglašen je najboljim potezom večeri (Play of the Night) u – Euroligi.

Simon je ukupno postigao 9 koševa u 30 minuta igre. Ubacio je dvije od tri lopte za dva poena te oba slobodna bacanja. Dodao je po 3 skoka i asistencije, uz dvije osvojene i jednu izgubljenu loptu. Najbolji strijelci u njegovoj momčadi bili su Simas Jasaitis sa 14 koševa i Derrick Brown sa 13, koji je dodao i 8 skokova.

Dimitris Diamantidis ubacio je šest sekundi prije kraja ogleda tešku tricu za poravnanje na 69-69, nakon čega je uslijedila Simonova trica i muk domaćih navijača. Diamantidis je uz 6 poena upisao 8 asistencija, a najefikasniji u domaćoj momčadi bio je James Gist s 18 koševa.

Naš Roko Leni Ukić u domaćoj momčadi je u 21 minutu igre postigao 8 koševa, šutirajući 1-4 za dva poena i 2-3 trice.

U toj skupini su iznenađenje napravili košarkaši Crcene zvezde, koji su u gostima svladali Laboral Kutxu 73-63, čime su stigli do prve pobjede, dok je španjolski predstavnik pretrpio drugi poraz.

Maccabi je, pak, u napetoj završnici slavio u Viljnusu kod Lietuvos Rytasa 76-74 košem Tyresea Rice tri sekunde prije kraja ogleda. Devin Smith ubacio je 18 poena za Maccabi, koji je stigao do treće pobjede, dok domaćinu nisu pomogla 24 koša Martynasa Gecevičiusa kako bi izbjegao treći poraz. (TS)

Euroliga, 4. kolo:

Skupina D:

Lietuvos Rytas - Maccabi 74-76

Laboral Kutxa - Crvena zvezda 63-73

Panathinaikos - Lomomotiv Kuban 69-72

Redoslijed: 1. Maccabi 3-1, 2. Lokomotiv Kuban 3-1, 3. Panathinaikos 2-2, 4. Laboral Kutxa 2-2, 5. Crvena zvezda 1-3, 6. Lietuvos Rytas 1-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider