Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povratak 'kralja'

James se vraća u Cleveland: Bilo je teško napustiti Miami, ali ovo je više od košarke!

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James (29) potvrdio je da napušta Miami Heat i vraća se u redove Cleveland Cavaliersa!

U razgovoru za Sports Illustrated James je potvrdio da se odlučio vratiti kući.

''Moj odnos sa sjeveroistočnim Ohiom (Cleveland i šira okolica, nap.a.) je veći od košarke. Nisam to shvaćao prije četiri godine. Sad razumijem. Prije no što je ikoga bilo briga gdje ću igrati košarku, bio sam dječak iz sjeveroistočnog Ohia. Tamo sam prohodao, prvi put potrčao, plakao i krvario, te zato ima posebno mjesto u mom srcu'', rekao je James SI-u koji je prvi prenio vijest o njegovom povratku u Cleveland.

Osvrnuo se i na odlazak u Miami, tvrdi da je htio napraviti velike stvari, biti dio nečeg velikog, te da vjeruje kako je to i ostvario.

''Kad sam napuštao Cleveland bio sam u misiji, želio sam osvojiti prvenstvo i uspjeli smo dva puta. Ali Miami je već znao taj osjećaj otprije, moj grad to još ne zna i cilj mi je da sazna'', napisao je LeBron i ovim dijelom sigurno pridobio mnoge koji su ga kritizirali nakon odlaska.

Jamesova odluka definitivno je označila kraj ere Miami Heata i raspada 'velike trojke' na Floridi. Prema svemu sudeći, Chris Bosh bi uskoro mogao prihvatiti bogati ugovor od Houston Rocketsa.

''Najteže mi je bilo napustiti ono što sam izgradio u Miamiju sa svojim suigračima. Ništa nikada neće promijeniti ono što smo postigli'', objasnio je James.

Prvih sedam godina svoje NBA karijere (2003.-2010.) James je proveo u redovima Cavaliersa. Potom je prešao u Miami Heat s kojim je igrao četiri NBA finala i pritom osvojio dva naslova. Prije četiri godine navijači Cavaliersa proklinjali su Jamesa i palili njegove fotografije i postere zbog izdaje, ali zasigurno će ih odluka o povratku natjerati da oproste "kralju".

LeBron James, koji će 30. prosinca ove godine napuniti 30 godina, već je četiri puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP-a) lige, osam je puta biran u najbolju petorku lige, te je skupio 10 nastupa na All-Star utakmicama. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider