Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rekord Dallasa

Bogdanović ključni igrač u rotaciji Netsa, nova ozljeda Rosea

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu za Brooklyn Netse, koji su poraženi na gostovanju kod Golden State Warriorsa 107-99…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da je Bogdanović svojom igrom i zalaganjem osvojio trenera Lionela Hollinsa koji mu, sudeći prema minutaži, vjeruje besprijekorno. Bogdanović je za Netse odigrao 37 i pol minuta, dok nijedan drugi košarkaš nije proveo na parketu više od 33 minute.

Bogdanović je to iskoristio za devet poena, tri skoka i dvije asistencije, uz šut 4-8 iz igre. Za dvicu je gađao 3-5, dok je iza linije tri poena bio na 33 posto uspješnosti (1-3).

Najbolji strijelac Brooklyna bio je Jarrett Jack s 23 poena i stopostotnim šutem iz igre 10-10. Deron Williams i Brook Lopez pridodali su po 18 poena, no bilo je to nedovoljno za raspoložene Warriorse. Klay Thompson je upisao 25 koševa, a Andrew Bogut 11 uz 14 skokova i četiri blokade. Golden State je upisao čak 10 blokada na utakmici, te je izgubio svega 10 lopti što je najmanji broj u dosadašnjih osam utakmica.

Bila je to šesta pobjeda Warriosa i četvrti poraz Netsa u osam odigranih susreta.

Novi problemi pogodili su Derricka Rosea i Chicago Bullse. Ponajbolji košarkaš svijeta ponovno se ozlijedio, no sreća u nesreći je da nije u pitanju koljeno zbog kojeg je propustio već dvije sezone. Rose je pred sami kraj utakmice protiv Toronto Raptorsa ozlijedo mišić zadnje loše, no to nije spriječilo Bullse da slave na gostovanju sa 100-93.

Rose je za 30 minuta na parketu upisao 20 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je najbolji u redovima Bullsa bio Pau Gasol s 27 koševa i 11 skokova.

Rekordnu pobjedu upisao je Dallas Mavericks, koji je pred svojim gledateljima sa 123-70 slavio protiv očajne Philadelphije 76ers. Bila je to najveća pobjeda Dallasa u klupskoj povijesti, koja je za tri poena premašila dosadašnje najveće slavlje od 50 poena protiv New Yorka 2010. godine.

NBA liga, četvrtak:
Memphis - Sacramento 111-110
Dallas - Philadelphia 123-70
Toronto - Chicago 93-100
Golden State - Brooklyn 107-99

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider