Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajni Westbrook

VIDEO Odlične partije Bogdanovića i Šarića: Pogledajte naj poteze

U noći s petka na subotu na NBA parketima su bila trojica hrvatskih košarkaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn Nets Bojana Bogdanovića su poraženi u Torontu, Philadelphia 76ers Darija Šarića su slavili protiv Charlotte Hornetsa, a Orlando Magic Marija Hezonje slavio je protiv Porltand Blazersa, a Russell Westbrook je upisao svoj 19. triple-double ove sezone u porazu Oklahoma City Thundera.

Brooklyn je upisao deveti poraz zaredom nakon što ih je sinoć Toronto na svom terenu pobijedio sa 132:113, a Bojan Bogdanović bio je najučinkovitiji u redovima poraženih sa 23 koša, četiri skoka i dvije asistencije.

Kod domaćina najbolji je bio DeMar DeRozan koji je utakmicu završio sa 28 pogodaka, Kyle Lowry je dodao 20. DeMarre Carroll je ubacio 18 koševa uz 11 skokova, a Jonas Valanciunas 14 koševa i 10 skokova u šestoj uzastopnoj pobjedi Raptorsa nad Netsima.

Netse pobjeđuje tko god stigne

Osim Bogdanovića kod Brooklyna, Brook Lopez je zabio 20 koševa, ali to nije bilo dovoljno da Netsi izbjegnu poraz i sada imaju najgori omjer pobjeda i poraza u NBA 8-31. Solidan je u porazu Brooklyna bio i Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton koji je u 14 minuta na terenu zabio 11 koševa te upisao dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Nakon što su se izmjenjivali 16 puta u vodstvu u prve tri četvrtine, Raptorsi su preuzeli kontrolu na početku zadnje četvrtine, napravili seriju od 18:2 u prve tri i pol minute te stvorili prednost od 17 koševa. Ta je prednost narasla na 22 koša nešto manje od četiri minute prije kraja.

Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć upisali treću uzastopnu pobjedu, sa 102:93 pobijedili su Charlotte Hornets. Do pobjede ih je odveo Joel Embiid sa 24 koša, a Dario Šarić je u 21 minutu zabio 15 koševa, uz šest skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Za Sixerse je ovo prvi niz od tri pobjede zaredom od 2013. kada su imali četiri pobjede u nizu.

Kod Hornetsa najbolji je Nicolas Batum koji je ubacio 19 koševa, dok je Kemba Walker dodao 17.

Orlando Magic (17-24) je u Portlandu bio bolji od domaćina sa 115:109. Magic je u jednom trenutku vodio sa 17 koševa, a ovom pobjedom je prekinuo niz od četiri poraza zaredom. Do pobjede ga je predvodio Nikola Vučević sa 30 koševa, a Mario Hezonja je odigrao sedam minuta i zabio tri koša te ugrabio jedan skok.

Najbolji strijelci Portlanda bili su Damian Lillard sa 34 pogotka i CJ Collum koji je ubacio 26.

Westbrook se izjednačio s Chamberlainom

Russell Westbrook je sinoć postao drugi košarkaš u povijesti NBA koji je u jednoj sezoni upisao 19 triple-doubleova, više od njega iz sezone 1967./68. ima jedino Wilt Chamberlain koji ih je u jednoj sezoni sakupio 31. Westbrook je zabio 21 koš te upisao 12 asistencija i 11 skokova, no njegovi Oklahoma City Thunder su poraženi u Minneapolisu gdje su ih Timberwolves svladali sa 96:86.

Najučinkovitiji kod pobjednika bio je Karl-Anthony Towns sa 29 pogodaka i 17 skokova, dok je Ricky Rubio dodao 14 koševa i isto toliko asistencija.

Westbrook je postao drugi košarkaš u povijesti koji u prvih 40 utakmica sezone ima prosjek od najmanje 30 koševa, 10 asistencija i 10 skokova po utakmici.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider