Košarka
SPORTOVI
Košarka
Loša večer Hrvata

VIDEO Nowitzki preskočio Mosesa Malonea

Košarkaši Indiana Pacersa upisali su gostujuću pobjedu protiv Utah Jazza 105-101...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši Damjan Rudež nije nastupio za Pacerse, dok su Brooklyn Netsi na svom parketu nakon produžetka poraženi od Dallas Mavericksa 88-96 uz skromnu minutažu Bojana Bogdanovića koji za Netse nije zabio niti jedan koš.

Indiana je u EnergySolutions Areni u Salt Lake Cityju već nakon prve četvrtine imala 15 koševa viška (31-16), a vodila je i sa 19 koševa prednosti, no umalo jer sve uprskala. Domaćin je u zadnjoj dionici stigao na minus šest, no više od toga nije išlo. Pacerse je do 14. pobjede sezone uz 22 poraza predvodio Roy Hibbert sa 22 koša i osam skokova.

"Cijelo vrijeme sam govorio dečkima da možemo do pobjede i uspjeli smo. Odlično smo otvorili susret, kasnije malo usporili, no ipak smo izdržali do kraja," kazao je Hibbert. Rodney Stuckey i C.J. Miles su dodali po 13 koševa, dok Damjan Rudež nije nastupio zbog viroze. Utah su predvodili Derrick Favors sa 27 koševa i 11 skokova, te Gordon Hayward sa 24 koša i sedam skokova.

Brooklyn Netsi su sjajno ušli u susret no ipak nisu uspjeli prekinuti pobjednički niz Dallas Mavericksa koji su upisali i šestu uzastopnu pobjedu. Netsi su nakon prve četvrtine imali 14 koševa viška (35-21), a na poluvremenu šest koševa prednosti (49-43). U nastavku susreta gosti su pohvatali konce igre i uspjeli su okrenuti rezultat. U neizvjesnoj završnici regularnog dijela utakmice domaćin je imao zadnji napad za pobjedu, no Joe Johnson je promašio šut za dva. U produžetku su gosti dominirali i taj dio igre dobili 14-6 za 26. pobjedu sezone uz 10 poraza. Netsima je to bio 18. poraz uz 16 pobjeda.

"Zaista sam ponosan na cijelu momčad zbog ove pobjede. Bilo je čvrsto i neizvjesno. Obrane su bile sjajne i bila je ovo žestoka utakmica," kazao je Dirk Nowitzki koji za Dallas ubacio 15 koševa uz sedam skokova. Nowitzki se s ukupno 27,412 koševa probio na sedmo mjesto ljestvice najboljih strijelaca NBA lige svih vremena preskočivši Mosesa Malonea. Odličan je bio i Monta Ellis sa 19 koševa i sedam skokova, dok je Tyson Chandler dodao 14 koševa i 13 skokova. Kod Netsa najefikasniji su bili Brook Lopez sa 22 koša i 13 skokova, Jarrett Jack sa 20 koševa i 10 asistencija, te Joe Johnson sa 18 koševa i sedam skokova. Bojan Bogdanović je igrao svega četiri minute bez postignutog koša uz dva promašena šuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider